Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru silueta dupa sarbatori

Sarbatorile tocmai au trecut si inca ne simtim stomacul plin de bunatati, de dulciuri, oua si mancaruri grele si pentru ca intreaga euforie alimentara dupa lungul post a trecut incepem sa ne gandim si la silueta.

Sarbatorile tocmai au trecut si inca ne simtim stomacul plin de bunatati, de dulciuri, oua si mancaruri grele si pentru ca intreaga euforie alimentara dupa lungul post a trecut incepem sa ne gandim si la silueta.

Dupa o lunga perioada in care ne-am hranit numai vegetal ne-am indesat acum cu multe oua, mancaruri cu miel, carnati, mici si tot felul de preparate continand nutrieni animali, grasimi, combinatii de dulciuri cu grasimi sau proteine, mai exact o alimentatie toxica prin combinatiile sale si tare greu de digerat. Peste toate acestea s-au mai adaugat si cateva pahare de alcool, astfel ca este firesc ca dupa cele cateva zile de concediu sa va simtiti... tot obositi, poate chiar si depresivi. Ce sa mai spunem de greutatea care a crescut vazand cu ochii in doar cateva zile? Asadar... este nevoie sa luati cateva masuri.


Sfaturi sanatoase pentru silueta

Citește și:

Incercati sa introduceti in activitatile voastre zilnice si cateva minute de sport. Fie ca veti face cateva exercitii de gimnastica dimineata sau veti merge seara la o lunga plimbare, aceste exercitii va ajuta sa va revigorati organismul, sa vascularizati si oxigenati toate tesuturile, inclusiv creierul, practic sa va refaceti energia si totodata va ajuta sa aveti noaptea un somn santos prin reechilibrarea energetica a organismului.

Incercati sa limitati pe cat posibil consumul de dulciuri. Mai bine consumati o salata de fructe in locul prajturilor cu crema si frisca ori in locul cozonacilor. Puteti incerca si o tarta cu fructe, insa trebuie sa stiti ca desertul nu se ia la fiecare masa din zi, ci doar la cea de pranz si poate si la cea de amiaza insa numai daca acesta consta in fructe.

Evitati combinatiile de grasimi si dulciuri, de exemplu: cartofi (amidon – dulce) prajiti (uleiuri – grasimi), cartofi cu carne grasa (de porc, miel, oaie), inghetata, produse de patiserie, paine (dulce) cu margarina sau unt (grasimi) etc.

Citește și:

Nu uitati de salate. Este bine sa va alegeti o zi pe saptamana, cea mai putin solicitanta insa nu cea lipsita de activitati (cum ar fi una din zilele de week-end pentru ca veti petrece cu prietenii si nu veti putea sa nu va abateti de la regula) in care sa mancati numai salate. Nu este vorba doar de aceasta saptamana de dupa sarbatori, ci despre fiecare saptamana din viata voastra. O zi doar pentru salate de crudtati, fara sosuri, maioneza sau alte grasimi cu exceptia uleiului de masline.

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.