Setari Cookie-uri

Afla care sunt efectele slabirii rapide

Din ce in ce mai multe femei sunt preocupate de imaginea lor fizica si mai ales pentru silueta, cautand diete care au efecte spectaculoase, insa deloc sanatoase. Majoritatea femeilor (nici barbatii nu sunt exclusi) nu au rbdarea de a-si modifica stilu de viata si a slabi treptat, nu mai mult de 2 kg pe luna, asadar recurg la diete drastice, cu efecte rapide, care sa implice cat mai putin sport si sa dureze daca se poate cateva saptamani, saptamani in care sa elimine tot surplusul de kilograme, chiar daca acesta poate insemna si peste 10 kg. Mai poi insa, cand vad urmarile in timp ale distrugerii sanatatii, se ingrijoreaza si gasesc tot felul de motive pentru bolile lor, fara a realiza insa ca multe dintre acestea pot avea origine in puternica perturbare metabolica pe care au suferit-o in cursul unei astfel de diete.

Din ce in ce mai multe femei sunt preocupate de imaginea lor fizica si mai ales pentru silueta, cautand diete care au efecte spectaculoase, insa deloc sanatoase. Majoritatea femeilor (nici barbatii nu sunt exclusi) nu au rbdarea de a-si modifica stilu de viata si a slabi treptat, nu mai mult de 2 kg pe luna, asadar recurg la diete drastice, cu efecte rapide, care sa implice cat mai putin sport si sa dureze daca se poate cateva saptamani, saptamani in care sa elimine tot surplusul de kilograme, chiar daca acesta poate insemna si peste 10 kg. Mai apoi insa, cand vad urmarile in timp ale distrugerii sanatatii, se ingrijoreaza si gasesc tot felul de motive pentru bolile lor, fara a realiza insa ca multe dintre acestea pot avea origine in puternica perturbare metabolica pe care au suferit-o in cursul unei astfel de diete.

Ceea ce m-a determinat sa scriu acest articol au fost numeroasele topicuri si comentarii pe care le-am vazut destul de des rasfoind paginile online ale revistei Healthy, topicuri in care se vorbea despre slabirea a 10-20 kg intr-o luna sau trei, oricum intr-un timp foarte scurt. Astfel ca inainte de a lua o astfel de decizie ar trebui sa cunoasteti cat mai multe din urmarile ei, informatii despre care noi, cei din sistemul medical, suntem datori sa va vorbim.

Citește și:

Care sunt efectele slabirii bruste?

Efectele sunt numeroase si intereseaza fiecare organ si sistem din organism, chiar daca aparent nu se vad inca efectele negative. Iata cateva dintre cele mai importante efecte ale slabirii bruste, efecte foarte frecvente in cazul curelor de slabire drastice, unele dintre ele chiar nelipsite:

- Distrugerea retelelor de colagen pe fondul lipsei vitaminei C si a carentelor proteice. Colagenul intra in stuctura tesutului subcutanat dar formeaza totodata si matricea de sustinere a celulelor in cadrul unui tesut, asadar practic structura tuturor tesuturilor cu baza de colagen este afectata. Cel mai vizibil se vad efectele la nivelul pielii, cand incep sa apara ridurile, celulita, sa cada parul (adesea ireversibil, regenerarea acestuia nu va mai ajunge la acelasi numar de fire), aparitia vergeturilor, imbatranirea pielii, descuamarea intensa, aparitita iritatiilor, a urticariei (proteinele asigura si buna functionare a sistemului imunitar), imbatranirea tenului, aspectul de “piele lasata”, cearcane etc. Toate acestea nu apar imediat, insa din prima luna de la inceperea dietei (si in functie de cat de drastica este dieta) efectele incep sa devina vizibile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.