- Dezechilibre hormonale diverse: hipo/hiper tiroidie, dezechilibre ale menstruatiei, crize de spasmofilie, insomnie. De asemenea perturbarea cortizolului reprezinta o urmare grava, acesta fiind un hormon implicat in multe functii, inclusiv in rezistenta la sters. Odata dereglat echilibrul cortizolului, acesta nu se va reface mai devreme de un an, nici macar prin tratament. Deci urmarile vor tine mult timp, putand atrage in cascada alte afectiuni. Tot in cadrul dezechilibrelor intra si riscul de infertilitate care poate sa apara macar pe perioada dietei.

Iti cade parul? 10 Afectiuni ascunse de cel mai comun simptom al femeilor

- Dezechilibre ale sistemului nervos central si periferic: tulburari ale memoriei si atentiei, irascibilitate, tulburari ale vederii, tremor periferic, bulimie, anorexie etc. Din pacate neuronii in marea lor majoritate nu se regenereaza (sau perioada de regenerare este atat de lunga incat omul nu traieste atat si se considera neregenerabili) - exceptie facand de exemplu neuronii sistemului olfactiv – asadar materia nervoasa afectata in cursul dietelor drastice va ramane astfel.

- Lipsa proteinelor duce la scaderea imunitatii, pentru ca principalii soldati ai sistemului imunitar, anticorpii, sunt de natura proteica.

- Cresterea riscului de cancer prin diverse carente nutritionale care pot ataca sau pot face vulnerabil ADN-ul celular.

- Tot prin diverse carente, inclusiv cele proteice, este afectata regenerarea celulara, musculatura se “dizolva” datorita lipsei de activitate fizica si a proteinelor precum si daotorita carentelor de calciu etc.

- Scaderea randamentului, a fortei de munca, astenie etc.

Va doresc multa sanatate si aveti multa grija!

Un articol de Iulia Dibu

Ghid salvator de sanatate: cei 6 pasi in autoexaminarea sanilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: