Afla care sunt efectele slabirii rapide

Din ce in ce mai multe femei sunt preocupate de imaginea lor fizica si mai ales pentru silueta, cautand diete care au efecte spectaculoase, insa deloc sanatoase. Majoritatea femeilor (nici barbatii nu sunt exclusi) nu au rbdarea de a-si modifica stilu de viata si a slabi treptat, nu mai mult de 2 kg pe luna, asadar recurg la diete drastice, cu efecte rapide, care sa implice cat mai putin sport si sa dureze daca se poate cateva saptamani, saptamani in care sa elimine tot surplusul de kilograme, chiar daca acesta poate insemna si peste 10 kg. Mai poi insa, cand vad urmarile in timp ale distrugerii sanatatii, se ingrijoreaza si gasesc tot felul de motive pentru bolile lor, fara a realiza insa ca multe dintre acestea pot avea origine in puternica perturbare metabolica pe care au suferit-o in cursul unei astfel de diete.

- Dezechilibre hormonale diverse: hipo/hiper tiroidie, dezechilibre ale menstruatiei, crize de spasmofilie, insomnie. De asemenea perturbarea cortizolului reprezinta o urmare grava, acesta fiind un hormon implicat in multe functii, inclusiv in rezistenta la sters. Odata dereglat echilibrul cortizolului, acesta nu se va reface mai devreme de un an, nici macar prin tratament. Deci urmarile vor tine mult timp, putand atrage in cascada alte afectiuni. Tot in cadrul dezechilibrelor intra si riscul de infertilitate care poate sa apara macar pe perioada dietei.

- Dezechilibre ale sistemului nervos central si periferic: tulburari ale memoriei si atentiei, irascibilitate, tulburari ale vederii, tremor periferic, bulimie, anorexie etc. Din pacate neuronii in marea lor majoritate nu se regenereaza (sau perioada de regenerare este atat de lunga incat omul nu traieste atat si se considera neregenerabili) - exceptie facand de exemplu neuronii sistemului olfactiv – asadar materia nervoasa afectata in cursul dietelor drastice va ramane astfel.

Retail jobs

- Lipsa proteinelor duce la scaderea imunitatii, pentru ca principalii soldati ai sistemului imunitar, anticorpii, sunt de natura proteica.

- Cresterea riscului de cancer prin diverse carente nutritionale care pot ataca sau pot face vulnerabil ADN-ul celular.

- Tot prin diverse carente, inclusiv cele proteice, este afectata regenerarea celulara, musculatura se “dizolva” datorita lipsei de activitate fizica si a proteinelor precum si daotorita carentelor de calciu etc.

- Scaderea randamentului, a fortei de munca, astenie etc.

Va doresc multa sanatate si aveti multa grija!

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri