Afla care sunt efectele slabirii rapide

Afla care sunt efectele slabirii rapide

Din ce in ce mai multe femei sunt preocupate de imaginea lor fizica si mai ales pentru silueta, cautand diete care au efecte spectaculoase, insa deloc sanatoase. Majoritatea femeilor (nici barbatii nu sunt exclusi) nu au rbdarea de a-si modifica stilu de viata si a slabi treptat, nu mai mult de 2 kg pe luna, asadar recurg la diete drastice, cu efecte rapide, care sa implice cat mai putin sport si sa dureze daca se poate cateva saptamani, saptamani in care sa elimine tot surplusul de kilograme, chiar daca acesta poate insemna si peste 10 kg. Mai poi insa, cand vad urmarile in timp ale distrugerii sanatatii, se ingrijoreaza si gasesc tot felul de motive pentru bolile lor, fara a realiza insa ca multe dintre acestea pot avea origine in puternica perturbare metabolica pe care au suferit-o in cursul unei astfel de diete.

- In afara caderii parului totodata acesta creste si mai greu, unghiile sunt si ele afectate, crescand incet si devenind fragile, casante, friabile, se exfoliaza si pot capata petele albicioase in structura lor. Retail jobs

- Tot colagenul, insa un alt tip decat cel din piele, intra in structura articulatiilor. Astfel in urma dietei pot fi initiate procese degenerative articulare care in timp duc la artroze.

- In jurul rinichilor se afla un strat de grasime acoperita de o fascie, grasime care reprezinta singurul suport de suspendare al rinichilor, alaturi de fascia in care este cuprinsa. In cadrul proceselor de slabire rapida aceasta grasime care in mod normal trebuie intotdeauna sa existe la acest nivel (fiind prezenta si la persoanele slabe de asemenea) va fi si ea mobilizata, iar rinichiul ramane fara suport si aluneca dupa gravitatie retroperiotneal, ceea ce se cheama ptoza (cadere) renala. Prin ptoza renala ureterele care porneau din fiecare rinichi (cele doua canale) si conduceau urina in vezica urinara nu vor mai fi drepte, caci rinichii sunt mai jos situati datorita ptozei, ci vor fi curbate, stationand la nivelul lor urina, staza ce se amplifica retrograd pana se ajunge si la staza renala. Mai mult, prin aceasta stagnare a urinei se formeaza mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, ceea ce duce la infectii urinare care de aceasta data vor fi cronice fiindca urina nu se mai scurge in mod normal pentru a permite spalarea permanenta si curatarea cu medicamente a organelor ce formeaza sistemul urinar. Mai tarziu, dupa trecerea unor ani (difera la fiecare persoana), aceasta perturbare a functiei renale va afecta definitiv rinichiul, ducand la grava afectiuni numita insuficienta renala,ce se va complica cu dializa. Astfel o dita drastica la 20 de ani in care ati slabit 10 kg in 2 luni va poate asigura spre 40 de ani insuficienta renala sau chiar dializa. Mergeti regulat la medic pentru a depista din timp problemele de sanatate.

- Prin carenta de calciu care exista si intr-o alimentatie echilibrata mai ales la femei care pried mult prin ciclul mestrual si carora li se recomanda sa consume o pastila de calciu cu vitamine D la cateva zile, revenind, prin aceasta carenta importanta de calciu rezultata in urma dietei oasele se decalcifica, asigurand baza dezvoltarii osteoporozei mai tarziu. S-a demosntrat prin studii medicale ca osteoporoza incepe inca de la 20 de ani, cu decalcificari usore, de aceea li se recomanda femeilor de peste 20 de ani sa ia un supliment de calciu la cateva zile in mod permam\nent (cu exceptia persoanelor care au anumite patologii ce nu le permite acest lucuru).

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri