Setari Cookie-uri

Fumatul - cum sa ne lasam? FH

Fumatul reprezinta un viciu care are suficiente urmari negative, desi majoritatea oamenilor pun bolile pe seama altor motive. Ce-i drept, pot fi asociate intre fumat, alimentatie, lipsa sportului etc. Motivele pentru care o persoana se apuca de fumat sunt mai putin importante odata ce a fact-o, insa cum se va lasa de acest viciu?

Fumatul reprezinta un viciu care are suficiente urmari negative, desi majoritatea oamenilor pun bolile pe seama altor motive. Ce-i drept, aceste motive pot fi asociate intre fumat, alimentatie, lipsa sportului etc. Motivele pentru care o persoana se apuca de fumat sunt mai putin importante odata ce a fact-o, insa cum se va lasa de acest viciu?

Renuntarea la fumat nu este usoara in primul rand datorita vointei insuficente, cat despre sevraj, cititi "Sevrajul nicotinic - mit sau realitate?".

Pe Forumul Healthy am gasit mai multe marturisiri ale oamenilor care au invins in lupta antitabac.

Vivi este cititoarea noastra care deschide topicul: " Unii probabil au reusit sa se lase usor de fumat - altii inca incearca si se chinuie in continuare - ce metode de renuntare cunoasteti, ce ati incercat, ce recomandati, ce experiente aveti?"

Citește și:

Sionaionescu ne marturiseste: "Buna, dragele mele.
Am un an si doua luni de cand am lasat tigara. M-am inscris in programul anti-fumat in 2007 septembrie. In decembrie am fost programata la o discutie cu un medic care mi-a spus ca nu-mi poate oferi decat consiliere pt ca nu a primit medicamentele care se distribuie gratuit. Mi s-a propus sa-mi cumpar nicorete plasture si guma de mestecat, dar cand am vazut cat costa am decis sa cumpar 10 pachete de tigari cu banii pe care i-as fi platit pe nicorete. In ianuarei pe 15 2008 am primit tel de la d-na doctor care m-a intrebat daca mai doresc sa renunt la fumat. Am raspuns imediat: DAAA. A doua zi eram in cabinet semnand pentru ZYBAN,asa se numesc pastilele care m-au ajutat sa renunt la tigari,si uite ca sunt bine si consider ca este una din cele mai mari realizari. BAFTA SI SANATATE."

Citește și:

Pymki este si ea o invingatoare: "Buna! Luna viitoare fac 2 ani de cand m-am lasat de fumat... cum am reusit?
Prin vointa...
Nu am stiut ca vreau sa ma las de fumat pana la acel moment. Mi-am luat un pachet nou si am fumat 2 tigari din el si atunci mi-am dat seama ce prostie fac.. si m-am lasat... de atunci n-am mai fumat absolut nici o tigara!
Primele 2 saptamani is mai grele dar pe urma si uiti ca ai fost fumator.
Si acuma poate spuneti ca nu fumam regulat sau nu de mutl timp sau mai stiu eu ce, si de aia mi-a fost asa de usor..eh...am fumat timp de 8 ani regulat, in ultimii 2 ani chiar cate 2 pachete de kent lung pe zi. Daca era chef sau stateam mult la pc chiar mai multe...

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.