Setari Cookie-uri

Training pentru relaxarea si revitalizarea organismului

Asezati-va comod si relaxat. Cautati-va locul pana gasiti o pozitie absolut comoda si indepartati orice obiect care va deranjeaza. inchide-ti ochii si adoptati o atitudine launtrica de relaxare: incercati sa va lasati muschii cat se poate de moi si concentrati-va pentru relaxare.

Tineti „burta” strans, cat mai strans, simtiti cum vi se incordeaza. Observati incordarea.

Si, din nou, destindere. Relaxati-va abdomenul, lasati muschii moi.

Si, inca o data incordati-va muschii abdominali mentinand pentru scurta vreme tensiunea.
Si, din nou, relaxati-va, lasand muschii abdominali sa se destinda. Inspirati si expirati linistit, simtind cum relaxarea se raspandeste in zona abdominala si a pieptului, devenind tot mai profunda.

Acum ajungem la picioare

Impingeti talpile catre podea, ridicati degetele de la picioare in sus si incordati-va muschii gambei, coapsei si muschii sezutului. Observati incordare.

Si, din nou destindere. Relaxati-va zona membrelor inferioare precum si a sezutului.

Inca o data, apasati-va talpile pe podea, ridicati degetele de la picioare in sus si incordati-va muschii gambei, coapsei, precum si muschii sezutului. Observati, atent, incordarea.

Citește și:

Acum, relaxati-va din nou. Lasati relaxarea sa cuprinda intregul corp: de la varful degetelor de la picioare, prin gambe, prin coapse, muschii sezutului, spate, zona abdominala, piept, umeri, ceafa si gat, in brate si in maini, pana la varful degetelor si la fata: fruntea neteda si relaxata, zona ochilor este si ea complet relaxata, genele sunt grele si barbia complet destinsa.

Ganditi-va acum inca o data la IMAGINEA DVS EVOCATOARE. Reprezentati-va situatia cat se poate de detaliat: ce puteti vedea, auzi si mirosi? in ce anotimp si in ce moment al zilei are loc situatia? Lasati aceasta imagine agreabila sa va cuprinda si incercati mai departe sa o reprezentati cu toate simturile.

Observati cum se raspandeste relaxarea in intregul corp. Lasati-va purtati de ea si relaxati-va in continuare. Inspirati si expirati linistit, simtind cum relaxarea devine tot mai profunda. Relaxati-va mai departe, tot mai adanc. Inspirati profund si apoi expirati lent. Observati o senzatie de greutate si relaxare si continuati sa va relaxati.

Citește și:

Incheierea relaxarii

Acum incheiem treptat relaxarea. Miscati-va intai picioarele si gambele, apoi mainile si bratele, capul si umerii, inchideti si destindeti ochii. Relaxarea propusa vizeaza o durata de cca 20-30 minute

Sursa: psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.