Setari Cookie-uri

Gandirea pozitiva misterele remediilor ascunse in noi

Mintea e aceea care face rau sau bine, care te face fericit sau nefericit, bogat sau sarac. " Edmund Spencer

„Mintea e aceea care face rau sau bine, care te face fericit sau nefericit, bogat sau sarac. " — Edmund Spencer

Asupra modului de gandire pozitiva respectiv negativa a individului (optimist sau pesimist) in fata evenimentelor din viata acestuia s-au realizat nenumarate studii, insa toate aceste studii au reflectat un adevar incontestabil si anume: gandirea pozititiva este net superioara gandirii negative.

Ai avut vreodata sentimentul ca totul merge ca pe roate, ca nu se poate intampla nimic rau? Poate ca era un meci de fotbal cand fiecare lovitura era buna, ori o intalnire cu un posibil partener la care aveai toate raspunsurile si constatai cu uimire ca poti face ceva spectaculos de care nu te credeai in stare, traind o experienta pozitiva? Probabil ai trait si o experienta opusa, o zi in care totul parea ca merge prost sau foarte prost, cand nu reuseai sa faci niste lucruri pe care de obicei le faceai cu usurinta, cand fiecare actiune era gresita, cand nu se deschidea nicio usa, orice incercare parea sortita esecului.

Citește și:

Care este diferenta?

Doar esti aceeasi persoana, cu aceleasi resurse la dispozitie, insa de ce dai rezultate fabuloase in unele zile, in care esti mandru de tine, iar in alte zile rezultate jalnice?

Aceste diferente de performata ale unuia si aceluiasi individ tin de starea psihica in care se afla. Exista stari care stimuleaza incredere in sine, dragoste, tarie interioara, bucurie, extaz, care descatuseaza puterea personala, dar si stari paralizante, de deruta, deprimare, teama, tristete, frustrare, care secatuiesc individul de putere, stari care pot deveni definitorii pentru cineva reflectand personalitatea acestuia.

De la pesimism la boala

Cu totii intram si iesim din stari bune si rele, insa persoanele la care gandirea negativa devine o stare aproape permanenta sunt supuse unor stari psihice si somatice cu efecte dezadaptive pentru intregul organism, au un sistem imunitar scazut, imbolnavindu-se repede si refacandu-se greu, sunt dispuse la anxietate, depresie, fobie sociala, incapabile sa vada si sa se bucure de lucrurile bune care li se pot intampla.

Citește și:

Se stie si este unanim acceptata ideea ca atat psihicul are influenta asupra intregului corp, cat si corpul asupra psihicului. O gandire pozitiva, centrata pe increderea in propriile forte si pe gasirea de solutii va stimula sentimente pozitive care se vor reflecta asupra intregului organism, individul va dispune de un grad mult mai mare de incredere, energie, creativitate si imaginatie care vor contribui la gasirea solutiei, iar aceste sentimente pozitive se vor reflecta si asupra corpului, prin pozitiile si gesturile efectuate (limbajul nonverbal), un sistem imunitar ridicat, iar daca aceste persoane, optimiste, se imbolnavesc, se refac mult mai repede decat cei care sunt pesimisti.
Dar sa vedem ce diferentieaza aceste moduri dihotomice de gandire, care sunt la alegerea fiecaruia dintre noi (asta este vestea ce-a mai buna!).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.