Setari Cookie-uri

Gandirea pozitiva misterele remediilor ascunse in noi

Mintea e aceea care face rau sau bine, care te face fericit sau nefericit, bogat sau sarac. " Edmund Spencer

Provocare si reactie

In fata unor situatii noi, nefamiliare, cu alemente ambigue, stresante sau frustrante, oamenii se angajeaza diferit in analizarea si solutionarea lor. Unii se implica activ, contructiv, pe cand altii, pasiv, neconstructiv.
Primii pun in functiune gandirea pozitiva si isi spun „se poate” „este greu, insa posibil” „sa vad cum pot solutiona problema”.

Ceilalti insa pun in functiune gandirea negativa si considera ca „nu se poate” „nu am nicio sansa” „nu voi fi in stare sa gasesc o solutie”, ei il pun pe „nu” in fata.

Avand in vedere ca fiecare dintre noi suntem unici si dispunem de posibilitatea solutionarii problemelor, ca fiecare individ are problemele lui, sa vedem o simpla insiruire a capacitatilor posedate de un „ganditor pozitiv”: forta de a invinge infrangerile, capacitatea de nu te teme, arta de a trai cu tine insuti, o stima de sine normala, creativitate, a vedea posibilitati de rezolvare chiar in cele mai grele situatii.

Citește și:

Oamenii care gandesc pozitiv se vad pe ei si pe altii intr-o maniera optimista, favorabila, simt si actioneaza in relatie cu altii constructiv si eficient, favorizand relatiile interumane. Ceilalti sunt blocati in fata actiunii, cuprinsi de frica, neincrederea si suspiciunea le blocheaza orice incercare de a intreprinde ceva pentru satisfacerea propriilor nevoi si scopuri.

Tu ce intrebari iti pui?

Cei care gandesc pozitiv nu se intreaba „daca se poate” ci mai degraba „cand” si „cum” vor trece la actiune pentru a-si atinge obiectivele, in timp ce aceia care gandesc negativ isi spun „oricat as incerca nu voi reusi, viata-i grea!”.

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.