Setari Cookie-uri

Sexul, dorinta de a vedea si cealalta fata a iubirii: Cele 4 stiluri sexual-emotionale ale cuplului

Stilul sexual complementar, stilul sexual traditional, stilul sexual emotional -expresiv, stilul sufletelor pereche - afla si tu care este tipologia emotional-sexuala a cuplului tau, asa cum apare in viziunea psihologului si sexologului Barry McCarthy.

Stilul sexual complementar, stilul sexual traditional, stilul sexual emotional -expresiv, stilul sufletelor pereche - afla si tu care este tipologia emotional-sexuala a cuplului tau, asa cum apare in viziunea psihologului si sexologului Barry McCarthy.

sex Iubirea este importanta intr-un cuplu. Cea mai importanta! Dar si sexul este important intr-un cuplu. Foarte important! Pentru ca erotismul implineste si desavarseste iubirea, iar o disociere sau o limitare strica a celor doua ar fi dificila. A-ti impartasi propria sexualitate cu cineva poate fi o responsabilitate imensa, dar si un dar in acelasi timp. Daca iubesti, nu poti sa-ti asumi aceasta responsabilitate oricum, fara a da tot ce-i mai bun din tine. Sexul este un angajament prin care iti asumi curajul de a vedea si fata cealalta a partenerului, o fata la care doar tu ai acces. In timpul actului sexual, ai in mainile tale nu doar trupul si sentimentele partenerului, dar si slabiciunile si vulnerabilitatile sale. In aceeasi perioada de timp, partenerul are in mainile sale nu doar trupul si emotiile tale. Are in mainile sale slabiciunile si vulnerabilitatile tale. Si ce poate fi mai minunat decat aceasta expunere emotionala si trupeasca reciproca? Ce dovada mai mare de iubire ar putea exista? Sexul, dorinta de a vedea si cealalta fata a iubirii: Cele 4 stiluri sexual-emotionale ale cuplului

In excelenta sa carte despre psihologia sexuala “Discovering Your Couple Sexual Style: Sharing Desire, Pleasure, and Satisfaction” , psihologul si terapeutul pe probleme sexuale Barry McCarthy (profesor in cadrul Universitatii Americane din Washington D.C.) si sotia sa, Emily McCarthy, invita cuplurile sa descopere adevarata identitate sexuala a cuplului pe care il formeaza, alegand stilul sexual care ii caracterizeaza cel mai bine. Prin urmare, psihologul este de parere ca exista 4 tipologii psiho-emotionale ale cuplului, pe care le va si descrie in cartea sa. De ce ar fi insa necesara intelegerea acestora? O intelegere optima a stilului sexual specific cuplului caruia ii apartii poate contribui la crearea unor conexiuni si mai puternice intre partener, aducand un plus de satisfactie. In acelasi timp, poate contribui la construirea unei relatii, in care, pe langa iubire si sentimente reale, sa fie incorporate si implinirea sexuala si intimitatea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.