Setari Cookie-uri

Sexul, dorinta de a vedea si cealalta fata a iubirii: Cele 4 stiluri sexual-emotionale ale cuplului

Stilul sexual complementar, stilul sexual traditional, stilul sexual emotional -expresiv, stilul sufletelor pereche - afla si tu care este tipologia emotional-sexuala a cuplului tau, asa cum apare in viziunea psihologului si sexologului Barry McCarthy.


Stilul sexual complementar -" Al meu si al Nostru"


Cuplul complementar pe care psihologul il mai numeste “Al meu si al Nostru (Mine and ours)” este unul dintre cel mai des intalnite cupluri. Ar fi poate si cel ideal, daca nu ar fi atat de vulnerabil in fata rutinei… Individualitatea sexuala a cuplului complementar este bine inchegata. Fiecare din cei doi parteneri dispune de o asa zisa “voce” sexuala. Sexul, dorinta de a vedea si cealalta fata a iubirii: Cele 4 stiluri sexual-emotionale ale cupluluiNiciunul dintre parteneri nu intampina retineri in a vorbi sau a face cunoscute partenerului propriile preferinte si dorinte sexuale. Isi pastreaza in acelasi timp autonomia sexuala, completandu-se si implinindu-se unul pe altul. Fiecare din cei doi poate prelua rolul de initiator in dormitor, dar poate refuza sau intrerupe activitatea sexuala, propunand in schimb o alta maniera de a realiza comunicarea sexuala si emotionala. Ambii parteneri gasesc normala emiterea de pretentii si asteptari cu privirea la calitatea actului sexual in cuplu.

Unul din punctele forte ale acestui stil este flexibilitatea rolului individual in cuplu, iar unul din minusuri este reprezentat de tendinta de a lasa actul sexual sa fie atacat de rutina, devenind monoton si banal. Totodata, sexualitatea acestui cuplu tinde sa scada pe masura ce partenerii avanseaza in relatie, asumandu-si roluri mai profunde precum ar fi cele parinti. Scade poate prea serios si dramatic… caci partenerii isi pot pierde din bucuria si entuziasmul pe care il presupune intimitatea sexuala cu persoana iubita.

Stilul sexual traditional – Cuplul "Stabil si Previzibil"

Cuplul traditional reprezinta fara doar si poate unul dintre cele mai stabile si bine sudate cupluri, insa in acelasi timp si cele mai previzibile si rigide. Pe plan sexual, cei doi parteneri isi asuma rolurile traditionale: barbatul este cel care domina si controleaza latura sexuala a cuplului. Barbatul este cel care initiaza preludiul si actul sexual. Latura sentimentala si emotionala va fi gestionata in schimb de partenera de sex feminin. Femeia este cea care se va ocupa si preocupa de intimitatea emotionala si de mentinerea afectiunii. Relatia traditionala se bazeaza pe sentimentul de siguranta, acceptare, dar si pe apreciere din partea celuilalt. Partenerii unui cuplu traditional prefera sa evite conflictele sexuale, incercand sa nu se abata de la ritmul de existenta al cuplului lor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.