Setari Cookie-uri

Ce inseamna daca iti amintesti sau nu visele?

Eu nu visez'' spun unii. Este impropriu spus pentru ca visul este legat direct de somn. Visul este produsul activitatii creiarului din timpul somnului. Viata psihica nu se opreste odata cu adormirea ci ea continua la un alt nivel de constiinta: a unei stari de constiinta modificata. In aceasta stare, creierul analizeaza, sorteaza, ordoneaza informatiile pe care le-a primit in timpul zilei.

Daca nu v-ati trezit in timpul noptii si va aduceti aminte abia dimineata visele, inregistrati-le atunci. Odata ce v-ati trezit, incercati sa va miscati cat mai putin si sa nu va ganditi direct la ziua care urmeaza.

Notati-va chiar si doar imagini, daca acestea sunt tot ce va aduceti aminte, pentru ca ele se sterg repede daca nu sunt notate sau inregistrate. Daca nu va reamintiti tot visul, mentionati ultimul lucru pe care l-ati avut in minte, inainte de a va trezi, chiar daca vi-l reamintiti foarte vag. Sau pur si simplu lasati gandurile sa curga asa cum vin si scrieti-le in jurnalul de vise. Ele sunt rezultatul si martorele activitatii creierului din timpul somnului. Prin exercitiu, veti observa in timp ca va amintiti visele fara efort.


Institut: www.terapiam.ro

Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.