Setari Cookie-uri

Afla si tu: Interpretarea psihologica a semnaturii

Semnatura este felul in care te reprezinti singur in fata celorlalti, in timp ce restul scrisului denota cine esti cu adevarat. Daca semnatura ta este foarte diferita de felul in care obisnuiesti sa scrii de obicei inseamna ca ceea ce expui publicului nu coincide neaparat si cu ceea ce esti in interior.

Daca semnatura ta este total diferita de felul in care scrii atunci probabil ca tii destul de mult cont de opinia celor din jur, incercand sa treci drept o persoana deosebita. Esti de o inteligenta peste medie, insa te straduiesti prea mult sa fii ceea ce vor altii sa fii. Ascunzi de ochii lumii toate chestiunile care tin de adevaratul eu. Intotdeauna alegi calea ocolita si rareori spui lucrurilor pe nume sau rareori le spui direct.

Daca semnatura ta nu se deosebeste cu mult de restul cuvintelor scrise probabil ca esti o persoana cu un intelect ascutit, dar impulsiva si nestapanita. Mai intai spui si apoi gandesti ceea ce ai spus. Nu stai deloc sa pui in balanta natura spuselor tale, daca vorbele tale sunt bune sau rele, daca ii pot afecta in vreun fel pe cei din jur. Ai idei si opinii pertinente, insa ele se schimba de pe o zi pe alta. Opinia pe care o ai despre tine insati este una armonioasa si realista, cu tendinte spre modestie si delasare.

Citește și:

Daca semnatura ta este mai labartata si mai larga decat restul cuvintelor pe care le scrii de obicei - grafologii sunt de parere ca incerci sa-i faci pe ceilalti sa aiba o parere buna despre tine sau ca doresti sa-i impresionezi. De asemenea, daca semnatura ta este impopotonata cu tot felul de linii si puncte inseamna ca vrei sa-ti proiectezi in fata lumii o imagine exagerata si sa pari mai importanta decat esti in realitate.

Infloriturile ostentative din semnatura pot fi o incercare de mascare a sentimentului de inferioritate, sentiment care de multe ori nu este vizibil din exterior.

Daca scrisul obisnuit al unei persoane presupune litere mici, iar semnatura ta este alcatuita in schimb din litere supradimensionate – acest lucru poate semnifica dorinta ta de a ti se acorda atentie si importanta. Lasi impresia unei persoane indraznete, care are o parere foarte buna despre ea insasi.

Citește și:

Daca in schimb literele din semnatura sunt cu mult mai mici decat literele scrierilor tale inseamna ca ai tendinta de a te dezaprecia sau ca ai o incredere scazuta in sine. Marimea medie a literelor care formeaza o semnatura tradeaza dorinta posesorului ei de a se integra in cadrul sau in mediul in care se invarte.

O semnatura ilizibila din care nu se pot distinge literele si caracterele da in vileag un caracter pacifist, care incearca pe cat posibil sa nu se lase antrenat in conflicte. Tradeaza de asemenea dorinta persoanei in cauza de a tine sub sfera privatului si a necunoscutului lucrurile importante care o privesc. Uneori insa, semnam pur si simplu intr-un mod indescifrabil pentru ca ne aflam in graba. O semnatura care poate fi citita cu usurinta da in vileag o persoana independenta, cu viziuni si idei proaspete pe care le poate coordona astfel incat sa-si atinga scopurile in viata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.