Setari Cookie-uri

Afla si tu: Interpretarea psihologica a semnaturii

Semnatura este felul in care te reprezinti singur in fata celorlalti, in timp ce restul scrisului denota cine esti cu adevarat. Daca semnatura ta este foarte diferita de felul in care obisnuiesti sa scrii de obicei inseamna ca ceea ce expui publicului nu coincide neaparat si cu ceea ce esti in interior.

O semnatura scrisa integral cu majuscule poate indica un caracter altruist si generos, lipsit de rautate si scopuri ascunse, tipologia individului dispus sa-si sacrifice viata si confortul de dragul principiilor in care crede. Are o gandire profunda, insa se lasa adesea coplesit de propriile ganduri.

Daca te folosesti de initiale pentru a te semna inseamna ca esti o persoana introvertita care se dezvaluie cu greu celorlalti, incercand sa-si pastreze ascunse dorintele si asteptarile.

Daca iti scrii numele integral (nume si prenume) in semnatura inseamna ca esti o persoana ponderata si rezonabila care a ajuns la un consens cu sine. Semnatura care contine numele si prenumele complet da in vileag o persoana cu un sentiment al sinelui dezvoltat, flexibila, adaptandu-se situatiilor, dar si persoanelor cu care interactioneaza. Are o vointa imensa, este ambitioasa, stie sa isi apere propriile interese.

Citește și:

Daca iti scrii numele de familie inaintea prenumelui –inseamna ca familia reprezinta prioritatea vietii tale si ai deseori tendinta de a te pune pe un plan secundar in raport cu familia.

Daca semnatura ta cuprinde numai numele de familie inseamna ca te simti confortabil alaturi de familia ta, insa ai tendinta de te simti vulnerabila si lipsita de protectie in abstenta membrilor familiei.

Cand semnatura ta cuprinde numai prenumele inseamna ca esti o persoana independenta care nu simte in mod expres nevoia de a-si intemeia o familie pentru a putea fi fericita. Ai o gandire puternic individualizata, esti constienta de propriile capacitate, lucrezi eficient si ajungi la performante mai ales atunci cand lucrezi pe cont propriu.

Distanta dintre nume si prenume poate fi un indiciu pretios al relatiei existente intre viata publica si cea privata. Cu cat numele de familie se distanteaza mai mult de prenume, cu atat distanta dintre viata publica si privata este mai mare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.