Setari Cookie-uri

Pasi ca sa gasesti Fericirea. Da, chiar Fericirea!

Lumea moderna exercita asupra noastra o presiune imensa. Stresul este considerat boala contemporaneitatii, ne simtim de multe ori atat de coplesiti din pricina a tot ceea ce este in jurul nostru. Chiar si sarbatorile si vacantele ne obosesc uneori. Stresul si oboseala ne fac sa ne simtim tristi si irascibili, uneori nu mai stim sa vedem solutiile pentru problemele pe care le avem si ne auto-bombardam sufletul cu dureri care de cele mai multe ori nu au un fundament real.

Practicata din vechi timpuri de catre budisti, meditatia isi gaseste acum aderenti in intreaga lume. Sunt oameni care cauta o schimbare spirituala in viata lor. Meditatia ajuta si in tratarea diverselor tulburari psihice precum anxietatea sau comportamentul obsesiv compulsiv. Dar cum putem sa folosim fiecare dintre noi meditatia, pentru a ne imbunatati starea de bine?

Simone Parker explica pentru Daily Mail.com, cativa pasi simpli pe care ii poate face oricine pentru a gasi aceasta cale a transformarii sinelui. Este vorba in primul rand despre constientizarea prezentului (Eng. Mindfullness), pe care o poti obtine si prin intermediul meditatiei.

“Traieste clipa”, respira...

Gasirea linistii interioare se afla in stransa legatura cu necesitatea de a-ti constientiza prezentul, cu necesitatea de a trai din prisma prezentului; de cele mai multe ori, mintea ne poarta inapoi in trecut sau intr-un viitor imaginar. Pentru a-ti constientiza prezentul, trebuie sa iti exersezi si sa iti constientizezi respiratia, pentru ca respiratia ne angreneaza in prezent. Expira, inspira… este un inceput minunat pentru a-ti constientiza prezentul.

Citește și:

Observa prezetul

Suntem mai fericiti atunci cand constientizam prezentul si lasam viitorul sa se desfasoare in voie. Daca incuiem usa casei, trebuie sa observam felul in care invartim cheia in usa; daca mergem pe strada observam cum se schimba norii in bataia vantului sau sentimentele negative pe care le incercam fata de un sofer neatent. Toate acestea inseamna ca noi constientizam ceea ce se petrece ACUM.

Nu iti mai lua gandurile in serios

Surprinzator, gasirea pacii interioare inseamna si a nu-ti mai lua gandurile atat de “in serios”. In loc sa ne gandim atat de mult la problemele noastre trebuie sa ne concentram mai mult asupra respiratiei. Suntem tacuti, prezenti si simtim cum gandurile noastre se nasc. Cu timpul vom deveni constienti de capriciile mintii noastre si vom invata sa ne luam gandurile mai putin in serios. Aceasta inseamna sa ne eliberam, pentru ca de cele mai multe ori, gandurile noastre nu ne ofera o perspective reala, ci un imaginata asupra a ceea ce se intampla cu noi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.