Setari Cookie-uri

Pasi ca sa gasesti Fericirea. Da, chiar Fericirea!

Lumea moderna exercita asupra noastra o presiune imensa. Stresul este considerat boala contemporaneitatii, ne simtim de multe ori atat de coplesiti din pricina a tot ceea ce este in jurul nostru. Chiar si sarbatorile si vacantele ne obosesc uneori. Stresul si oboseala ne fac sa ne simtim tristi si irascibili, uneori nu mai stim sa vedem solutiile pentru problemele pe care le avem si ne auto-bombardam sufletul cu dureri care de cele mai multe ori nu au un fundament real.

Nu te cenzura, accepta-te!

In timppul meditatiei, in timp ce iti constientizezi respiratia, tot felul de emotii si imagini se nasc. Nu le cenzura, lasa-le sa traiasca. Daca le accepti pe ele, te accepti pe tine insuti. Daca incerci sa le anihilezi in momentul in care ele apar, acestea se vor ingropa si mai adanc in tine si astfel nu vei putea sa descoperi nimic din ce nu stiai inainte. Asa vei putea descoperi si care este esenta nefericirii tale. Dar trebuie sa spui adio nefericirii, inca din momentul in care ai descoperit-o.

Chestioneaza negativul

In tot ceea ce facem, actionam in functie de experiente sau sentimente trecute, negative. Sunt insa aceste trairi negative atat de fundamnetate precum par? Viata inseamna modul in care noi percepem evenimentele care ni se intampla.

Judeca in functie de rezultate

Judecatile noastre despre ceilalti se afla in stransa legatura cu judecata despre noi insine. Oamenii care au gasit pacea interioara sunt aceia care au gasit si accepta adevarul despre ceea ce sunt, mai degraba decat sa il evite. Acesti oameni este prea putin probabil ca vor emite judecati si la adresa celorlalti.

Citește și:

Fii deschis si la alte opinii
Nu poti sa iti gasesti pacea interioara daca te agati de opiniile tale.

Protejeaza-ti spatiul interior
In prezent, suntem dotati cu un spatiu interior nesfarsit, ceea ce inseamna un pas important catre gasirea fericirii. Aceasta se intampla daca reusesti sa te eliberezi de ranile trecutului si de grijile viitorului.

Dupa ce ai constientizat toate acestea si practica meditatie it va fi poate, mult mai la indemana. Gaseste-ti un loc confortabil, ferit de orice ar putea sa te perturbe si linisteste-ti mintea, vizualizandu-te in prezent…

Site-uri precum www.how-to-meditate.org va pot oferi resursele necesare pentru a intelege mai bine ce inseamna practica meditatiei.

Foto front, main si int. art: Shutterstock

Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte articole pe Garbo, noi iti recomandam:
Influenta energiilor Yin si Yang in numerologie: Afla mai multe despre personalitatea ta!
Detoxifierea spirituala si emotionala
Top 5 zodii masculine cu care sa te casatoresti

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.