Setari Cookie-uri

Cele 5 Rani Interioare si 5 Masti de Acoperire ale lor

CARE ESTE PERSONALITATEA TA PRIMORDIALA, cea de dinainte de-a te naste? Care este ADEVARATUL tau EU? Tu cine esti cu adevarat? De ce i-ai lasat sa te respinga, sa te abandoneze, sa te umileaasca, sa te tradeze, sa te nedreptateasca? De ce ai ales sa aplici masti peste ranile tale interioare?

La un nivel subconstient, ranile si mastile pe care le abordam pentru a acoperi ranile ne influenteaza relatiile pe care le dezvoltam cu cei din jur. Iti prezentam mai jos principalele rani ale fiintei umane si mastile pe care le folosim pentru a acoperi ranile. Pentru ca fiecare fiinta umana este unica, o entitate inedita, cu un loc aparte in univers, trasaturile mastilor nu sunt neaparat fixe. Se pot amesteca intre ele, se pot intrepatrunde. Suntem diferiti si putem dezvolta masti diferite, putem regasi la o persoana caracteristici diferite ale mai multor masti. (Ideile prezentate mai jos ii apartin lui Lise Bourbeau. Mai multe informatii despre ranile sufletului si mastile fiintei umane poti descoperi citind cartea Cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine)

Sa lasam mastile sa cada. Sa lasam ranile sa se vindece.

Citește și:

1. RANA DE RESPINGERE- MASCA: FUGARUL

Reactia in fata ranii de respingere: Fuga, Dezertarea

Rana de respingere nu este o rana usoara si este experimentata mai ales fata de parintele de acelasi sex. Aceasta rana apare timpuriu, poate chiar din momentul nasterii sau inainte de el, atunci cand copilul se afla in perioada intrauterina (spre exemplu copiii care nu au fost doriti de parinti sau cei care au venit intr-o noua existenta pentru a-si arde aceasta karma negativa de respingere). Recunoasterea acestei rani poate explica de ce un individ ii poate accepta si iubi pe ceilalti, dar nu se poate accepta sau iubi pe sine. Fugarul are deseori sentimentul ca nu are dreptul de a exista. In copilarie, fugarul a avut parte de protectie in exces din partea unuia dintre parinti, iar la maturitate fugarul simte nevoie de mai mult spatiu, de mai multa libertate. Ca adult, de teama de a nu fi sufocat, fugarul evita sa se implice prea mult intr-o relatie.

Citește și:

Aceasta rana de respingere este legata de notiunile de “A FI”, “A EXISTA”. Fugarul isi suprima eul, respingandu-se si anihilandu-se singur. Fugaul este nesigur pe el si isi raporteaza persoana si comportamentul la ceilalti. Se compara in permanenta cu ceilalti. Are tendinta de a se face invizibil in fata celorlalti. De aceea, corpul sau este slab, fragil, avand parca tendinta de a se face cat mai mic pentru a ocupa cat mai putin spatiu. De teama de a nu fi respins, fugarul se fereste sa iasa in evidenta, fizic sau in orice alt fel. Daca trupul sau este mai corpolent, are impresia ca reprezinta o piedica in calea celorlalti. Atunci cand se afla in centrul atentiei, se simte incomod si stanjenit.

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.