TOP 7 boli bizare ale mintii

TOP 7 boli  bizare ale mintii

Bolile mintale au fascinat foarte multi cercetatori inca de la inceputurile medicinei. Se spune despre schizofrenici ca aud voci, iar despre cei care dezvolta dubla personalitate ca pot sa “fie” in acelasi timp 200 de persoane diferite. Mai jos prezentam cateva dintre cele mai cunoscute boli mintale si efectele acestora.

Bolile mintale au fascinat foarte multi cercetatori inca de la inceputurile medicinei. Se spune despre schizofrenici ca aud voci, iar despre cei care dezvolta dubla personalitate ca pot sa “fie” in acelasi timp 200 de persoane diferite. Mai jos prezentam cateva dintre cele mai cunoscute boli mintale si efectele acestora. Retail jobs

Sindromul Antisocial

Cine evita intalnirile sociale este considerat antisocial. De foarte multe ori aceasta expresie este adevarata si nu este incadrata la capitolul boala. Pur si simplu lipsa de chef sau problemele de zi cu zi ne fac la un momentdat sa nu ne dorim sa socializam cu nimeni.

Exista in schimb o categorie aparte de “antisociali” care sufera defapt de boli mentale. Sindromul persoanei antisociale este prezent la foarte multa lume (la nivel global). Acesta se manifesta prin izolare de lumea inconjuratoare intr-o lume in care individul se simte in siguranta.

De foarte multe ori, persoanele care sufera de acest sindrom isi gasesc ocupatii care sa nu implice iesitul din casa, acestia fiind chiar violenti atunci cand oricine incearca sa-i scoata din “vizuina” lor.
Din fericire boala este tratabila cu ajutorul terapiei, dar primul pas spre vindecare este ca pacientul sa constientizeze in primul rand faptul ca are o problema, iar ulterior sa accepte indicatiile terapiei.

Personalitatea multipla

Chiar daca acest lucru este foarte greu de dovedit, exista totusi termenul de personalitate multipla, iar acesta este incadrat in general la capitolul boli mentale. Persoanele care se presupune ca sufera de personalitate multipla dezvolta de la 2 pana la cateva sute de caractere, preluand de la fiecare cateva ceva in functie de anumiti factori declansatori.

Cu totii cred ca am vazut filme in care diferiti actori interpretau roluri de psihopati, care ziua sunt oameni de afaceri, iar noapte criminali in serie. In fapt, totul are o baza reala, iar persoanele care sufera de personalitate multipla nu isi aduc aminte anumite momente din viata lor, deoarece creierul nu asociaza anumite trairi cu altele ca fiind de la aceiasi persoana, ci defapt de la persoane diferite.

Dislexia

Cei care sufera de dislexie nu pot sa citeasca deoarece vad literele din cuvinte aranjate intr-o alta ordine decat cea corecta. Chiar daca exista multe exercitii pentru a corecta acest sindrom (si rezultatele sunt vizibile in unele cazuri) majoritatea pacientilor nu reusesc sa invete sa citeasca deoarece creierul lor nu percepe cuvantul asa cum ceilalti il percep.

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri