Setari Cookie-uri

TOP 7 boli bizare ale mintii

Bolile mintale au fascinat foarte multi cercetatori inca de la inceputurile medicinei. Se spune despre schizofrenici ca aud voci, iar despre cei care dezvolta dubla personalitate ca pot sa “fie” in acelasi timp 200 de persoane diferite. Mai jos prezentam cateva dintre cele mai cunoscute boli mintale si efectele acestora.

Schizofrenia


Hai sa recunoastem. De cate ori ai folosit cuvantul schizofrenic? Sunt convins ca de foarte multe ori. Schizofrenicii sunt cunoscuti pentru faptul ca aud voci. Bine, acum sa nu confundam oamenii care au voci si se poate justifica concret acest lucru, dar cei care aud voci, fara sa aibe nici un motiv, pot avea o problema.

Schizofrenicii se manifesta in general non-violent, dar exista diverse forme ale schizofreniei care implica si multa violenta.

In prezent nu se cunosc motivele pentru care oamenii sufera de schizofrenie sau de ce acestia aud vocile, ce cauzeaza acest lucru si cum se poate vindeca. Ultimele studii arata totusi ca una dintre posibilele cauze ar fi halucinatiile, iar de acestea se leaga multe dintre simptomele pacientilor.

Autismul


In ultima perioada s-au realizat foarte multe studii despre acest sindrom, care se pare ca reprezinta o lupta a oamenilor de stiinta si a medicilor deopotriva, deoarece au aparut si multe rezultate. Autismul reprezinta incapacitatea de a comunica si de a interactiona cu mediul inconjurator si in general este perceput la copii.

Totusi, acest sindrom este clasificat ca fiind o boala mentala, iar medicii i-au acordat o atentie aparte din momentul in care au fost inregistrate foarte multe cazuri in care pacientii au fost recuperati.
Trebuie stiu ca si autismul sever poate fi intr-un final tratat, iar acesta nu reprezinta o condamnare la moarte.

ADHD


ADHD este un termen care a devenit foarte popular in ultimii ani. Acesta poate fi tradus ca hiperactivitate sau incapacitatea unei persoane de a se concentra asupra unei activitati din cauza agitatiei.

Practic, acest sindrom a fost descoperit recent in cazul copiilor neastamparati si care nu se pot integra in societate din cauza faptului ca sunt prea agitati. Copiii cu ADHD nu sunt ascultatori si in general intra in conflicte cu absolut toata lumea.

ADHD este din fericire tratabil, datorita terapiei si in unele cazuri datorita medicamentatiei specifice. Totusi acest sindrom a fost inclus in categoria boli mintale.

Mutismul


Exista foarte multe persoane care sufera de mutism. Acest sindrom apare in urma unei traume foarte profunde. Banuiesc ca foarte multi dintre voi au auzit despre cazuri in care dupa un accident sau dupa o crima anumite persoane nu au mai putut vorbi.

sustin ca nu exista o explicatie logica pentru acest comportament, iar studiile realizate nu au fost concludente, deoarece creierul functioneaza in parametrii normali, in schimb pacientii nu puteau sa articuleze niciun cuvant.
Totusi, alaturi de terapie au fost inregistrate foarte multe cazuri in care persoanele care sufereau de mutism s-au vindecat.

Sursa: Yuppy.ro



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.