Setari Cookie-uri

Te simti nelinistita si stresata? 5 Tehnici de relaxare

Senzatie de neliniste? Iata 5 tehnici de relaxare dovedite stiintific:

Alte etape induc calmarea inimii si abdomenului si racirea fruntii in acelasi timp.

Inca o data, vei descoperi ca este vorba de mintea ce iti urmeaza trupul. Psihologii recomanda practica zilnica pentru obtinerea starii de relaxare dorite. Cu ajutorul practicii, simpla intentie de incepere a relaxarii va fi suficienta pentru ca organismul sa devina cald si relaxat.

4. Meditatia


Prin intermediul meditatiei se obtin foarte multe beneticii. Exista dovezi care sa demonstreze ajutorul adus de meditatie in cazul anxietatii.

Fiti constienti ca meditatia este destul de dificila, iar studiile arata ca rata de abandon este ridicata it (Krisanaprakornkit et al., 2006). Acest lucru ne sugereaza ca unele persoane nu accepta meditatia. Insa pentru cei care o pot gestiona, rezultatele sunt de multe ori mai bune decat alte tehnici (Manzoni et al., 2005).

Acesta tehnica este in legatura mult mai stransa cu mintea decat primele trei metode. Meditatia nu vizeaza doar corpul si asteapta mintea sa il urmeze, ci este vorba si de modul in care atentia este concentrata. Acesta este partea pe care oamenii o considera dificila. Totusi, nu strica sa incercati.

5. Terapia cognitiv-comportamentala


In cele din urma, terapia congnitiv-comportamenta are ca obiectiv principal si mintea si trupul. In prima faza, va veti adresa unui psiholog care va va ajuta sa scapati de comportamentele nedorite. Este de dorit sa intelegeti modul in care acestea functioneaza si ne influenteaza.
Toate impreuna


Nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa ne limitam la o singura abordare. Cand Manzoni s-a uitat la studiile care foloseau tehnicile multi-modale, a descoperit ca acestea sunt deasemenea eficiente.
Daca simti nevoia sa te relaxezi – din orice motiv si in orice moment – atunci incerca una sau mai multe dintre aceste metode. Practica regulata este secretul, iar daca veti da o sansa, intr-adevar, mintea va va urma trupul.


Autor: Traducere si adaptare Psiholog Andra Iulia Tabara
Institut: www.terapiam.ro

Citeste articolul integral pe Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.