Setari Cookie-uri

Test: Ai calitatile de a fi fericita?

Test psihologic pentru a vedea ce calitati aveti pentru fericire.

Asta nu inseamna ca sexul nu conteaza. Dupa cum vom observa mai tarziu, rolurile sexului si stereotipurile au efecte pronuntate asupra cailor de obtinere a fericirii. Conflictele intre sexe si stresul de acasa, de la locul de munca si din viata amoroasa afecteaza in mod diferit femeile si barbatii. Recompensele sociale disponibile sexelor continua sa varieze intr-o mare masura. Dar in ciuda acestor diferente, barbatii si femeile reusesc sa concureze in mod egal in ceea ce priveste fericirea din vietile lor.

INTREBAREA 6: Luand in considerare toate contactele sociale pe care le aveti in viata de zi cu zi (socializarea cu prietenii, membrii familiei, colegii de serviciu, vecinii, cunoscutii, in organizatii, etc) cat de activa este viata dumneavoastra sociala?
RASPUNSURI POSIBILE:
A. Am o viata sociala modesta;
B. Viata mea sociala este medie;
C. Socializez o buna parte din timp;
D. Viata mea sociala este extrem de activa

NOTAREA: A= minus 2, B=1, C=4, D=5

Conform studiului, cu cat petreceti mai mult timp socializand, cu atat veti fi mai fericit. Tipic, oamenii fericiti au o viata sociala plina si recompensatorie. In comparatie cu altii (in special cu oamenii nefericiti) oamenii fericiti dedica mult mult mai mult timp socializarii. La serviciu; in cluburi si organizatii; cu prietenii lor si cu membrii familiei: oamenii fericiti tind sa aiba o viata sociala bogata.


INTREBAREA 7: Cum v-ati descrie personalitatea sociala?
RASPUNSURI:
A. Ies foarte mult, am o viata sociala intensa si pare-se ca sunt destul de popular;
B. Cateodata ies, ma simt bine in preajma celorlati si sunt cat de cat popular;
C. Nu ies deloc si nu sunt vorbaret - dar ma simt bine in preajma oamenilor care ma cunosc bine;
D. In esenta sunt tacut, timid, si tind sa nu ma simt bine in situatii sociale.

NOTAREA: Acordati-va 5 puncte pentru A, 3 puncte pentru B, 1 punct pentru C, si 0 puncte pentru D.

Oamenii fericiti se bucura de o viata sociala activa - si cei care cerceteaza personalitatea gasesc motive intemeiate pentru acest lucru. Oamenii fericiti, in mod tipic, au o personalitate sociala remarcabila. Studiile pe care le vom examina mai tarziu, indica faptul ca oamenii fericiti sunt persoane sociabile si care ies in societate;ei iubesc conversatiile si le place sa se intalneasca cu alti oameni; isi fac prieteni mai usor; sunt mai capabil in a face o prima impresie favorabila; sunt adesea clasificati drept placuti si populari; au un simt al umorului bine dezvoltat si sunt gata sa-l impartaseasca; sunt mai sinceri si mai deschisi; sunt spontani si isi exprima sentimentele liber; se simt bine deschizandu-si sufletul in fata celorlalti; prietenii lor ii considera amabili si intelegatori; sunt in general persoane increzatoare si ii trateaza pe cei din jur cu respect si ii accepta; si sunt priviti ca prieteni extraordinari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.