Setari Cookie-uri

Test: Ai calitatile de a fi fericita?

Test psihologic pentru a vedea ce calitati aveti pentru fericire.

Pe masura ce cercetam in detaliu acest studiu, vom descoperi ca aceasta implicare si abordare activa a existentei constitue unul din ingredientele principale ale fericirii. Oamenii fericiti obtin mai multe de la viata pentru ca se implica mai mult.

INTREBAREA 3: Luand in considerare toate lucrurile care va ocupa timpul in cursul saptamanii, cat timp petreceti facand lucruri care va plac si care va bine dispun?
RASPUNSURI:
A. Mare parte a timpului;
B. Poate jumatate din timp;
C. Numai o parte din timp, in principiu in week-enduri;
D. Numai cateva ore pe saptamana;
E. Niciodata

NOTAREA: A=5, B=3, C=1, D=0,E=minus 2

test calitati fericire INTREBAREA 4: Cat timp petreceti facand lucruri care considerati ca au sens, semnificatie si importanta?
RASPUNSURI POSIBILE:
A. Imi dedic cea mai mare parte a timpului lucrurilor pe care le consider ca au semnificatie;
B. Imi dedic o parte a timpului activitatilor cu semnificatie;
C. Imi petrec putin timp, din cand in cand, cu lucruri pe care le consider semnificative;
D. Rareori imi petrec timpul facand lucruri semnificative sau importante

NOTAREA: A=5, B=3, C=1, D=0

Intrebarile 3 si 4 merg impreuna. Amandoua va intreaba cum va petreceti timpul. Chiar inainte, v-am sugerat faptul ca oamenii ferciti sunt activi - si intr-adevar asa este. Ceea ce conteaza cu adevarat este modul in care va petreceti timpul.

Daca va petreceti cea mai mare parte a timpului dumneavoastra cu activitati distractive pe care chiar le savurati si pe care le considerati semnificative si importante, atunci sunteti asemeni celor mai fericiti oameni pe care i-am studiat. Studiile indica faptul ca oamenii fericiti isi petrec cea mai mare parte a timpului facand lucruri care le fac placere - mult mai mult decat oamenii obisnuiti sau oamenii nefericiti.


INTREBAREA 5: Sunteti barbat sau femeie?

NOTAREA: Acordati-va 0 puncte pentru A sau 0 puncte pentru B.

Barbat sau femeie, aici nu se acorda nici un punct. Sexul are putin de-a face cu fercirea pe care o dobandeste cineva. Conform datelor, femeile si barbatii sunt in egala masura fericiti. In nenumarate studii, desfasurate mai multi ani, intervievand sute de mii de oameni de la toate nivelurile sociale, nu s-au evidentiat diferente statistice semnificative la nivelurile fericirii generale a femeilor si a barbatilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.