Setari Cookie-uri

Test: Ai calitatile de a fi fericita?

Test psihologic pentru a vedea ce calitati aveti pentru fericire.

Pentru intrebarea 1: raspunsul A valoreaza 6 puncte; raspunsul B valoreaza 4 puncte; raspunsul C valoreaza 1 punct; si raspunsul D valoreaza 0 puncte.

Notati-va punctajul pe linia 1 si continuati veti adauga toate punctele mai tarziu, asa ca este bine sa le scrieti pe o coloana dreapta. Veti putea remarca si faptul ca punctele acordate raspunsurilor acestei intrebari, precum si celorlalte intrebari care urmeaza, variaza ca valoare matematica (unele raspunsuri primesc chiar 0 puncte). Acest lucru se face intentionat pentru a reflecta unul din aspectele cele mai importante ale studiului fericirii: anumiti factori contribuie mai mult la obtinerea fericirii decat altii. Punctul de plecare al fiecarei intrebari reflecta acest lucru si cititorul atent poate invata corect.

Sa revenim la datele care stau la baza intrebarii #1. Daca ati raspuns "foarte adevarat", sunteti probabil o persoana foarte fericita - mai mult decat orice, oamenii fericiti raspund asa! Dupa cum vom vedea in capitolele urmatoare, aceasta idee simpla insumeaza cercetarea in domeniul fericirii mai mult decat orice altceva. La un nivel statistic general, oamenii fericiti au tot ceea ce tu, si cei mai multi dintre oameni, ar dori probabil de la viata. Intr-adevar, dupa cum am fost citat in alta parte "se pare ca oamenii fericiti au toate lucurile bune ale vietii, in abundenta si pe perioade mai lungi de timp decat are omul obisnuit". Pe masura ce vom afla mai multe despre oamenii fericiti in capitolele urmatoare, vom vedea ca aceasta tema se reflecta frecvent.

test calitati fericire INTREBAREA 2: Cat de activ sunteti?
RASPUNSURI POSIBILE:
A. Extrem de activ si ocupat mai tot timpul
B. Destul de activ
C. Activ moderat
D. Nu prea activ

NOTAREA:Daca ati raspuns A, notati 4 puncte, B=3, C=1, D=0.

Daca ati raspuns "A", faceti parte din categoria oamenilor fericiti deoarece una din caracteristicile de baza ale acestora este aceea ca sunt persoane extrem de active. Oamenii fericiti au o viata plina, activa. Ei sunt intotdeauna preocupati sa faca ceva. Ei sunt genul care se implica si care tind sa obtina cat mai mult din tot ceea ce fac.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.