Setari Cookie-uri

Mi-e frica. Mi-e teama. Nu am curaj sa...

Mi-e frica. Mi-e teama. Nu am curaj sa... Iti spui des aceste cuvinte in minte? Teama te impiedica sa incerci sau sa faci anumite lucruri? Ai fobii? Iata ce ar trebui sa stii...

Mi-e frica. Mi-e teama. Nu am curaj sa... Iti spui des aceste cuvinte in minte? Teama te impiedica sa incerci sau sa faci anumite lucruri? Ai fobii ce nu-ti dau pace? Crezi ca suferi de atacuri de panica? Iata ce ar trebui sa stii...

frica, fobia
Termenul de fobie, semnifica o frica de o intensitate extrema, persistenta in special in prezenta stimulului fobic sau a situatiei fobice, aflam de la psiholife.ro.


Aceasta frica este traita de catre subiect ca fiind irationala. Fiind determinata de prezenta sau doar de anticiparea prezentei unui obiect, vietate sau situatie, fobia este o tulburare de natura psihologica cu care multi oameni traiesc doar prin evitarea stimulilor fobici dar sunt si forme de fobii care pot impiedica derularea normala a vietii si care necesita interventie specializata.


Formele de manifestare ale fobiilor sunt atat de natura psihica cat si de natura fiziologica.

Datorita unor reactii biochimice care insotesc senzatia de frica si a unei descarcari importante de adrenalina apar o serie de manifestari somatice de genul:

• accelerarea batailor inimii sau palpitatii;

frica, fobia, atac de panica • cresterea frecventei respiratiilor sau senzatia de disconfort toracic;

• transpiratii;

• greata sau disconfort abdominal;

• senzatia pierderii echilibrului, ameteli, vertij;

• tensiune musculara;

• parestezii (intepaturi) ale membrelor;

• tremur in tot corpul mai vizibil la nivelul membrelor superioare


Aceste manifestari au darul de a ingrijora persoana pe termen lung si de a crea sentimentul ca urmeaza sa se intample ceva foarte rau de genul unui infarct sau atac cerebral.

Este necesara interventia de natura psihologica/psihoterapeutica timpurie a anumitor cazuri de fobie pentru a putea preintampina agravarea tulburarii si pentru a facilita desfasurarea unei vieti cat mai apropiata de normal.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.