Setari Cookie-uri

Cele 4 tipuri ale personalitatii umane: Afla caruia ii apartii

Putem sa diferentiem sau sa clasificam indivizii dupa personalitatile A, B, C si D? Pentru a intelege in mod corect cum se face aceasta clasificare si carui tip apartineti cititi mai departe...

Putem sa diferentiem sau sa clasificam indivizii dupa personalitatile A, B, C si D? Pentru a intelege in mod corect cum se face aceasta clasificare si carui tip apartineti cititi mai departe...

tipuri de personalitate ale omului

Un psiholog care vorbeste despre tipurile de personalitate ne va spune intotdeauna ca indivizii se categorizeaza in clasificari largi prin factori comuni ce stau la baza fiecaruia dintre ei. Mai mult, in situatii speciale, cu totii exhibam, constient sau inconstient, trasaturi comportamentele ce aduc la lumina tipul de personalitate in care ne incadram.

Tipuri de personalitate

Comportamentul uman nu este doar un subiect complex de studiu, ci contine si elemente imprevizibile. Cu totii incercam sa deducem pasii pe care ii va urma o persoana, cum va actiona ea intr-o anumita situatie, insa putem sa fim surprinsi de reactiile acesteia in medii diferite.

Citește și:

Evolutia in domeniul psihologiei si o intelegere mai profunda a psihicului uman i-au ajutat pe oamenii de stiinta sa descopere personalitatile A, B, C si D. Pe baza comportamentului si a trasaturilor pe care le exhiba, indivizii pot fi grupati in oricare din aceste patru categorii.

Personalitatea de tip A

Indivizii ce detin personalitatea de tip A sunt independenti si ies in evidenta prin faptul ca vor sa fie remarcati oriunde se duc. Psihologii ii descriu ca fiind buldozere. Ei sunt constienti de importanta atitudinii pozitive, a motivatiei si a stabilirii unui tel pe care sa il urmeze in viata. Sunt competitivi din fire si recunoscuti pentru mintea agera. Cei cu personalitatea A stiu cand trebuie sa isi asume riscuri si sunt buni antreprenori. Au un caracter pragmatic si rezolva cu usurinta problemele in momentul in care le blocheaza calea spre succes. Veti descoperi ca acest tip de oameni sunt deschisi catre orice este nou si intampina cu bratele deschise schimbarea – fie ca este ea spirituala sau chiar tehnologica. Secretul acestor oameni de succes consta in faptul ca nu le este frica sa isi scoata in evidenta propriile abilitati si personalitatea colorata.

Citește și:

Kudika
27 Februarie 2012
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.