Setari Cookie-uri

15 Semne ca ai ADHD la varsta adulta!

Circa 4% dintre adulti au ADHD, iar multi altii nici macar nu au fost diagnosticati. Un astfel de diagnostic este extrem de important pentru ca adultii care au ADHD tind sa aiba venituri mai mici, mai multe sanse de a se accidenta sau de sarcini nedorite, spune doctorul Martin W. Wetzel, profesor asistent de psihiatrie la University of Nebraska Medical Center din Omaha. Iata 15 semne ca ai putea avea aceasta boala!

Agitatie. Genetica. Socializare.

Agitatie. Genetica. Socializare.

1. Nu ai stare


Copii care au ADHD pot sa fie mult prea agitati, insa adultii pot sa simta ca nu au stare sau ca sunt nervosi, scrie Huffington Post.

"Adultii nu prezinta semnele clare precum alergatul sau sariturile. Hiperactivitatea se prezinta in forma mai subtila a lipsei de stare", spune un psiholog clinician.

2. Ai un copil care are ADHD


Se apre ca ADHD are co componenta genetica. In momentul in care un membru al familiei o are, exista 25% pana la 35% sanse ca o alta persoana din familie sa aiba boala, se arata in datele Asociatiei pentru bolnavii de ADHD.

Cand un copil este diagnosticat cu ADHD, adultii care probabil au avut aceleasi simptome cand erau copii, realizeaza ca au avut aceasta boala tot timpul, insa nu si-au dat seama.

3. Ai probleme in relatie


O relatie noua poate fi un bun energizant, insa noutatea poate disparea in timp.

"Deseori adultii care au ADHD au probleme de adaptare. Cand relatia devine mai stabila si predictibila, deseori apar conflicte", explica specialistii

A fi distrat sau neatent, doua dintre simptomele ADHD, pot sabota, in cazul unui adult, relatia cu familia, prietenii si multe alte persoane, pentru ca acestea il vad pe acesta ca fiind egoist, adauca Wetzel.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/ynse/542370154/sizes/m/in/photostream/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.