Setari Cookie-uri

15 Semne ca ai ADHD la varsta adulta!

Circa 4% dintre adulti au ADHD, iar multi altii nici macar nu au fost diagnosticati. Un astfel de diagnostic este extrem de important pentru ca adultii care au ADHD tind sa aiba venituri mai mici, mai multe sanse de a se accidenta sau de sarcini nedorite, spune doctorul Martin W. Wetzel, profesor asistent de psihiatrie la University of Nebraska Medical Center din Omaha. Iata 15 semne ca ai putea avea aceasta boala!

Fumat. Copilarie. Amanari.

Fumat. Copilarie. Amanari.

4. Fumezi


Circa 40% dintre adultii care au ADHD fumeaza versus numai 26% din populatia care nu are aceasta boala.

"Nicotina este foarte eficienta pentru multe dintre simptomele ADHD si nu este ciudat ca cineva care s-a lasat de fumat sa vina sa ma vada din ziua imediat urmatoare pentru ca are probleme de concentrare", explica Wetzel.

Adultii cu ADHD au mai multe sanse sa se apuce de baut sa de droguri de la varste mai fragede, spre deosebide de persoanele care nu au boala.

5. Ai avut probleme la scoala cat erai copil

Daca crezi ca ai ADHD, adult fiind, prezenta simptomelor (dificultate in a sta linistit, atent la profesoara sau la sarcinile de lucru) in copilarie sau adolescenta pot confirma diagnosticul.

"Ceea ce vor spune pacientii adulti de fiecare data este ca aveau trebuiau sa se chinuie mai mult decat colegii lor pentru a face jumatate din sarcinile pe care indeplineau colegii lor", explica doctorul Wetzel.

6. Esti regele amanarilor


Traiesti din deadline in deadline?

"Nu pot spune de cate ori un pacient mai spus 'Sunt regele sau regina amanarilor' pentru ca au senzatia ca nimeni nu poate amana la fel de mult lucrurile ca ei", explica Wetzel.

Are sens, adauga el, pentru ca atunci cand cineva are ADHD este mereu agitat, motiv pentru care nu se poate concentra. Totodata, starea de anxietatea permanenta poate fi foarte stresanta.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/riot_/269511150/sizes/m/in/photostream/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.