Setari Cookie-uri

15 Semne ca ai ADHD la varsta adulta!

Circa 4% dintre adulti au ADHD, iar multi altii nici macar nu au fost diagnosticati. Un astfel de diagnostic este extrem de important pentru ca adultii care au ADHD tind sa aiba venituri mai mici, mai multe sanse de a se accidenta sau de sarcini nedorite, spune doctorul Martin W. Wetzel, profesor asistent de psihiatrie la University of Nebraska Medical Center din Omaha. Iata 15 semne ca ai putea avea aceasta boala!

Senzatii tari. Obiecte pierdute. Serviciu.

Senzatii tari. Obiecte pierdute. Serviciu.

7. Iti plac senzatiile tari


Persoanele care au ADHD sunt deseori atrase de activitati care ii stimuleaza. Astfel, acestia pot avea comportamente riscante, precum condusul la viteze foarte mari, jocurile de noroc sau relatii extraconjugale.

Solutia este ca dorinta de senzatii tari si de nou sa fie canalizata in activitati care nu pun in pericol locul de munca si viata de familie.

8. Iti pierzi lucrurile tot timpul


Iti pierzi telefonul mobil, a portofelul sau cheile in fiecare zi? Oamenii care au ADHD deseori uita unde isi pun lucrurile.

Daca lasi cheile din mana cand nu esti atent, creierul nu retine evenimentul. "Este de parca acel moment nu s-ar fi intamplat niciodata", explica Wetzel, care descrie ADHD ca o "stare lipsita de putere a constiintei".

9. Ai probleme la serviciu


Toata lumea trebuie sa indeplineasca si sarcini mai neplacute, insa majoritatea oamenilor gasesc modalitati de a le duce la bun sfarsit. Oamenii cu ADHD din pacate se chinuie sa reuseasca sa faca acest lucru.

Locurile de munca repetitive nu sunt cele mai adecvate pentru adultii care au ADHD. Asa ca alegeti un loc de munca care va satisface nevoie de nou.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/strocchi/191564072/sizes/m/in/photostream/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.