Setari Cookie-uri

Anxietatea si cele 5 temeri care iti afecteaza viata

Cineva imi spunea candva ca frica este cel mai bun servitor al omului dar si cel mai crud stapan. Afla care sunt cele mai comune temeri ale oamenilor si cum putem profita de ele pentru a evolua.

Cele 5 temeri care inchid jocul emotiei personale

Cineva imi spunea candva ca frica este cel mai bun servitor al omului dar si cel mai crud stapan. Frica este un mecanism de aparare involuntar care ne poate tine pe loc, ne poate sabota planurile, cariera, relatiile, eforturile sau care ne poate impinge departe, foarte departe si ne ajuta sa descoperim ceea ce nu stiam despre noi: ca uneori nu avem limite in ceea ce priveste succesul.

De cele mai multe ori, frica este un sentiment justificat, insa alteori trece nevazuta sub umbra altor sentimente si idei. Iata 5 cele mai comune temeri ale oamenilor si cum putem profita de ele pentru a evolua.

Frica de a fi ridicol

Probabil ca aceasta este una din cele mai puternice frici pe care oamenii le au atunci cand se afla in orice situatie necunoscuta si vor sa afle mai multe: se tem de a nu fi ridicoli punand intrebari sau spunand ceea ce gandesc. Aceasta teama vine din experientele trecute negative (la scoala, de exemplu, copiii sunt rautaciosi iar cand unul pune o intrebare mai neobisnuita, ceilalti il ridiculizeaza) dar se poate corecta prin aprofundarea cunostintelor si construirea unei stime de sine bazata pe experienta si reusita. Cele 5 temeri care inchid jocul emotiei personale

Citește și:

Cand eram in facultate, o colega de-a mea ne-a invatat o lectie foarte importanta. La fiecare curs ea punea intrebari care aparent erau ridicole, dar ale caror raspunsuri erau complexe si utile pentru noi toti.Ei nu ii era frica sa fie ridiculizata, desi fusese de multe ori, ci vroia sa cunoasca, sa descopere cat mai mult si sa invete de la cei mai buni. Astfel am invatat adevaratul inteles al zicalei ca „nicio intrebare nu este ridicola sau proasta”.

Frica de a gresi

Succes fara greseli nu exista pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat sau experimentat si nimeni nu are cheia tuturor raspunsurilor. Teama de a gresi apare adesea in situatiile noi si este amplificata de sentimente de anxietate, nervozitate si neliniste. A gresi este firesc, insa teama de a gresi poate fi atat de mare uneori incat persoana respectiva nu mai are curajul sa isi urmareasca visul. Singurul lucru pe care trebuie sa il avem in minte este ca drumul spre succes este pavat cu greseli.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.