Setari Cookie-uri

Metode antidepresive naturale care-ti redau sanatatea psihica

Starile depresive, melancolia, astenia, lipsa energiei de a intreprinde sau a demara diverse activitati, "lenea" (care a fost deja declarata boala) – toate aceste stari negative ne impiedica sa ne bucuram de viata.

Metode antidepresive naturale: curatenia

Faceti curatenie acasa si la locul de munca. Curatenia nu va apara doar de microbi si boli, dar va confera si o stare psihica benefica – haosul agita orice persoana, enerveaza. Bine, va veti intreba apoi ce efect daca nu veti si mentine curatenia, dar in timp toate se rezolva, trebuie doar sa perseverati pana va formati unele “reflexe” de ajutor.

antidepresive naturale

www.shuttertock.com - 10192393 . Fotografie utilizata sub licenta din 2011.

Plimbarea in natura, una dintre metodele antidepresive naturale

Gasiti un parc sau mai multe, gasiti o jumatate de ora pe zi ori macar la cateva zile gasiti timp sa mergeti undeva in natura, sa va plimbati printre copaci, flori si iarba verde. Noi va propunem din cand in cand sa va plimbati si singuri. Singuratatea va ajuta sa apreciati mai mult unele aspecte ale vietii si sa vedeti mai clar unele probleme care va framanta.

Citește și:

antidepresive naturale

www.shuttertock.com - 59006494 . Fotografie utilizata sub licenta din 2011.

Gasiti vreme sa va indepliniti o dorinta

Inainte de toate asigurati-va ca va doriti ce... trebuie, mai exact ca visurile voastre se pot indeplini si mai ales va fac bine. Apoi gasiti timp in fiecare saptamana sa va realizati o dorinta, oricare ar fi aceea: o excursie mica la munte sau la mare, o haina pe care v-o doriti de mult timp, o carte, o reteta culinara, o decoratiune, un telefon catre cineva drag...

Antidepresive naturale: supele, fructele si legumele

Fructele si legumele contin o cantitate insemnata de vitamine, minerale, fructe, antioxidanti si alte substante active. Este recomandat sa consumati zilnic o salata de cruditati si fructe in masa separata (de exemplu gustarea de dupa-amiaza), de preferabil fructe diferite.

Supele/ciorbele aduc un plus de hidratare sistemului digestiv, mai ales persoanelor care nu obisnuiesc sa bea suficienta apa (si ne referim chiar la apa, nu la alte lichide: sucuri, cafele, ceaiuri etc.).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.