Setari Cookie-uri

Cele 30 de cauze emotional-energetice ale bolilor

Medicina holistica este un concept stravechi, explorat in zilele noastre inclusiv de catre medicina alopata, prin ramura mai noua a psihosomaticii. La baza ei sta ideea conexiunii permanente dintre trup, minte si suflet, intre cele trei niveluri existand mecanisme complexe de interdependenta.

S-a dovedit deja stiintific ca starile prelungite de stres, frica sau suparare pot impiedica in chip vizibil functionarea corecta a anumitor organe sau sisteme din organismul uman. Este insa necesar sa constientizam ca nu numai starile negative mentinute pe termen lung ne pot afecta sanatatea, ci chiar si gandurile, vorbele si emotiile noastre de zi cu zi.

cauzele subtile ale bolilor Nu degeaba marii invatati (printre care Aristotel, Buddha etc.) au facut referire de-a lungul timpului la ganduri ca la principala forma de a ne manifesta in lume si de a ne crea viata. Sau precum spune o vorba inteleapta din popor: <Spune-mi cum gandesti, ca sa-ti spun cine esti>.

In aceasta lumina, putem intelege ca bolile sunt doar un semnal al copului nostru fizic, menit sa ne arate ca am facut o anumita greseala la nivelul gandirii, simtirii sau al comunicarii cu ceilalti. Astfel, in momentul in care constientizam <greseala> facuta, sau adevarata cauza din spatele respectivei boli si incercam sa o remediem, vindecarea va veni cu siguranta si va fi de durata.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Daca insa nu apelam si la vindecarea prin gandire (sau la noesiterapie, cum mai este numita) pe langa tratamentele traditionale, avem toate sansele sa nu invatam respectiva lectie de viata. De aceea, vom trece prin aceleasi probleme de sanatate mai devreme sau mai tarziu, pana vom invata ca totul porneste in cele din urma din noi insene – atat starea de rau, cat si starea de bine.

Exista, de asemenea, si boli karmice, care ne sunt date pentru a ne rezolva karma provenita dintr-o existenta anterioara. Acestea sunt, in general, de tip cronic si mai greu de pus in legatura cu anumite ganduri negative, tipare comunicationale deficitare, sau emotii disonante din viata noastra de zi cu zi.

cauzele subtile ale bolilor

Afla in continuare care sunt cauzele subtile ale celor mai raspandite boli si cum poti aduce in viata ta vindecarea la nivel holistic.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.