Setari Cookie-uri

Cele 30 de cauze emotional-energetice ale bolilor

Medicina holistica este un concept stravechi, explorat in zilele noastre inclusiv de catre medicina alopata, prin ramura mai noua a psihosomaticii. La baza ei sta ideea conexiunii permanente dintre trup, minte si suflet, intre cele trei niveluri existand mecanisme complexe de interdependenta.

Cauzele subtile ale bolilor

1) Bolile pielii

Bolile de piele (acneea, cuperoza, eczemele, dermatitele etc.) indica teama unei persoane de a se deschide complet, de a se exprima pe sine in totalitate. Persoana are frica ascunsa de a nu fi respinsa de catre ceilalti. De asemenea, pot exista tendinte de autorespingere. Acestea sunt vizibile mai ales in cazul adolescentilor.

2) Bolile digestive cauzele subtile ale bolilor

Bolile aparatului digestiv sunt legate de felul incorect in care <digeram> sau asimilam evenimentele din viata noastra. Astfel, problemele de digestie indica o stare de nemultumire sau de manie refulata, adica incapacitatea de a accepta o anumita persoana sau situatie din viata noastra. In mod similar, problemele la stomac indica neputinta noastra de a digera anumite experiente de viata, nerabdare, neliniste, precum si refuzul de a accepta anumite idei noi in viata noastra.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Problemele la intestinul subtire se refera la incapacitatea de a intelege si asimila anumite lectii de viata care ne sunt necesare la nivelul evolutiei. In timp ce problemele la intestinul gros (printre care si constipatia) pot indica o anumita stare de culpabilitate, precum si greutatea de a da drumul la atasamente (inclusiv in plan fizic), sau la anumite tipare mentale ori emotionale care nu ne mai sunt necesare.

Problemele la ficat indica o stare prelungita de tristete, invidie, gelozie sau suparare. De obicei, aceste ganduri si emotii negative sunt indreptate catre cei din jur, insa la nivel subtil ele oglindesc o stare de criticism si profunda nemultumire a persoanei bolnave fata de sine insasi.

3) Problemele menstruale

[...]

Citeste continuarea articolului Cum simti, cum esti... Cele 30 de cauze emotional-energetice ale bolilor by Garbo.ro

Citește și:

Andreea Peticaru

Foto@Shutterstock.com

Foto front si main@Shutterstock.com

Iti recomandam sa citesti si:

Cele 10 Personalitati PSIHOTOXICE care ne ingreuneaza calatoria prin viata

Vindecarea unei inimi ranite: 10 leacuri cicatrizante pentru suflet

Armonie pentru intreaga familie prin Metoda Constelatiilor familiale

Cele 5 rani ale Omului. Cum sa le recunoastem prin comportamentul emotional-alimentar

Cand prea mult 'TU' imbolnaveste. 7 efecte secundare ale unui temperament coleric

Fii si vei avea: 5 trasaturi de caracter care iti aduc Fericirea!

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.