Setari Cookie-uri

UIMITOR: priveste aceasta masca - TESTUL care iti tradeaza mintea

Iti propunem un test foarte simplu, o iluzie optica atat de puternica, incat vei fi surprins sa afli care este adevarul.

Urmareste, fara sa trisezi, pasii de mai jos.

1. Inainte de a incepe testul, asigura-te ca nu ai consumat alcool sau alte substante/medicamente ce iti pot influenta creierul (antidepresive, somnifere etc.)

2. Priveste aceasta fotografie.
masca schizofrenicului

3. Cum este chipul pe care il vezi? Concav sau convex? Mai exact spune daca masca are fata orientata catre exterior sau catre axul de rotire. Ce vezi, fata sau dosul mastii?

4. Afla mai jos interpretarea

Acest test, desi pare foarte simplu, este propus de specialisti pentru a identifica persoanele care sufera de schizofrenie si alte tulburari mintale sau persoane care au risc crescut pentru astfel de boli. In mod normal, aceasta iluzie optica “pacaleste” orice persoana, mai putin pe cele care sufera de schizofrenie si care vad “adevarul”.

Iata de fapt adevarul:

Citește și:

Se pare ca mintea noastra prezinta un “interes” aparte pentru fete, mai mult decat pentru orice alt obiect. Avem tendinta de a memora unele trasaturi, pozitii, umbre si aspecte ale fetelor umane, astfel incat creierul nostru le stocheaza si le prelucreaza intr-un anume fel. Danai Dima din Hannover Medical University , in Germania, explica faptul ca „creierul uman prelucreaza o informatie „de sus in jos” conform structurilor cerebrale, asa sunt modelele de stocare la nivelul memoriei.”

Citeste in pagina urmatoare interpretarea testului >>>

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.