Setari Cookie-uri

UIMITOR: priveste aceasta masca - TESTUL care iti tradeaza mintea

Iti propunem un test foarte simplu, o iluzie optica atat de puternica, incat vei fi surprins sa afli care este adevarul.

Insa atunci cand apare o diesociere a informatiilor si a modului de prelucrare a acestora, precum si un traseu „de jos in sus” pentru memorare, stocarea si interpretarea lucrurilor din jur, fetele, nu mai sunt vazute in acelasi mod.

Cu alte cuvinte, o persoana care sufera de schizofrenie sau prezinta un risc crescut pentru aceasta boala va vedea in poza de mai sus ca este vorba despre o iluzie optica si ca, de fapt, ceea ce se vede este „dosul” mastii. O persoana fara astfel de probleme va vedea tot convexa si partea posterioara a mastii.

La nivelul creierului, perceptia este atat de puternica, incat o persoana care nu sufera de schizofrenie sau nu prezinta un risc ridicat pentru aceasta afectiune NU poate vedea dosul mastii ca fiind concav, nici macar dupa ce a aflat ca este vorba despre o iluzie.

Acest test poate avea si cateva limite, consumul de alcool de exemplu accentueaza dezinhibitia cerebrala si creste posibilitatea ca persoana in cauza sa observe ca masca este intoarsa cu partea concava la exterior, ca este vorba de o iluzie si ca ceea ce ar trebui sa observam este dosul mastii.

Citește și:

Acest test functioneaza in mod particular pentru fete, rotite in aceasta pozitie. Specialisti au sesizat ca daca se modifica unghiul fetelor sau se folosesc alte obiecte, testul pierde din sensibilitate.

Si acum, ca ai aflat cum functioneaza mintea oamenilor in general si... a ta in mod particular, da mai departe aticolul si afla cum stau prietenii tai cu... perceptia

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.