Astazi este cunoscut faptul ca depresia scade imunitatea si predispune organismul la imbolnavire, avand efecte la fel de puternice precum stresul. Multi specialisti asociaza depresia cu cancerul. Depresia poate conduce si la manifestari extreme, precum suicid, asadar depresia nu este deloc un moft, ci o adevarata ingrijorare medicala.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

De la simtome usoare de tristete si usoara lipsa de concentrare, depresia poate evolua pana la a deveni o adevarata boala.

tratamente naturiste depresie

Tratamente naturiste contra depresiei: magneziul

Magneziul este un mineral cu puternice efecte asupra starii spihice. Foarte multe dintre simptomele depresiei (de la tristete pana la ganduri suicidare) pot fi legate de lipsa magneziului din organism. O dieta pe baza de alimente bogate in magneziu este adesea sugerata de nutritionisti in special femeilor, care sunt mai predispuse la depresie decat barbatii.

Puteti consuma: nuci si seminte (de in, de canepa, de floarea-soarelui, de chia, de dovleac etc.), fasole si leguminoase, spanac, varza, cereale integrale etc.

Trateaza natural depresia: programul de exercitii fizice

Un studiu publicat în 2005 în "Archives of Internal Medicine" a raportat ca 35 de minute de mers rapid 5 zile pe saptamana sau 60 de minute de mers rapid in doar trei zile din saptamana, pe o durata de aproximativ jumatate de an, conduce la reducerea semnificativa a simptomelor depresiei usoare si moderate.

Foto: simptomele depresiei - shutterstock.com

Secretul antic impotriva depresiei
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: