Setari Cookie-uri

Cum sa folosesti culorile pentru a-ti imbunatati sanatatea

Este demonstrat stiintific faptul ca lumina si culorile au efecte diferite asupra afectivitatii indivizilor.

Este demonstrat stiintific faptul ca lumina si culorile au efecte diferite asupra afectivitatii indivizilor. Culorile activeaza prin intermediul retinei terminatiile nervoase si influenteaza moralul. Reactiile si atitudinile fata de anumite tonuri de culoare sunt cauzate de puterea pe care culorile o exercita asupra psihicului nostru: ele ne pot calma, relaxa sau vindeca, sau ne pot face tristi, pot induce o stare de nervozitate etc. De asemenea, putem ghici calitatile sau defectele unei persoane in functie de preferintele pe care le are pentru anumite culori.

Rosu este un stimulent general: excita, provoaca, mobilizeaza, incita la actiune, faciliteaza asociatiile de idei, creste presiunea sangvina si activeaza respiratia. Induce vitalitate, curaj si incredere in sine. Dar poate simboliza si agresiunea sau pericolul. Unele culturi o asociaza cu masculinitatea. De exemplu, vechii egipteni isi pictau statuile ce reprezentau femei in alb, iar statuile ce reprezentau barbati in maro (considerat a fi un ton de rosu.)





Albastrul are proprietati sedative. Stimuleaza apararea organismului si combate insomnia, induce starea de liniste interioara si incita la meditatie. In exces insa duce la depresie. Chiar daca in anumite culturi albastrul a fost privit ca fiind culoarea cea mai apropiata de negru si tonurile inchise, o nuanta negativa prin urmare, albastrul desemneaza personalitatile idealiste si aduce liniste in suflet. Are un efect relaxant asupra sistemului nervos si este recomandata folosirea lui ca agent terapeutic in tulburarile somnului si odihnei.



Albul
nu este culoare, este lumina absoluta, el inseamna echilibru, calm, pace si prospetime. Albul alina durerile reumatice, lasa energiile pozitive sa patrunda in corp.








Portocaliu indeparteaza senzatia de oboseala, stimuleaza vezica biliara si este recomandat in probleme digestive si respiratorii. De asemenea, este un stimulent al glandei tiroide. Energia portocaliului ne face mai veseli si ne creste pofta de viata. Aceasta culoare este folosita ca mijloc terapeutic pentru a elimina starile de anxietate si pentru a introduce o nota de culoare in mediile terne, mohorate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.