Cum sa folosesti culorile pentru a-ti imbunatati sanatatea

Este demonstrat stiintific faptul ca lumina si culorile au efecte diferite asupra afectivitatii indivizilor.

Verdele este culoarea sperantei si a gandirii pozitive, a echilibrului si a autocontrolului. Este benefic atunci cand ai probleme sentimentale, probleme cu tensiunea arteriala sau in caz de insomnie. Verdele inseamna viata, cresterea si renasterea, fiind culoarea vegetatiei ce ne inconjoara.
Violetul clameaza durerea si stimuleaza intelectul, microcirculatia cerebrala, combate disfunctiile vezicii biliare si ale rinichilor.

Galbenul combate starea depresiva. Este ideal in oboseala mintala, stres, in probleme digestive. El da senzatia de caldura, calmeaza psihonevrozele si stimuleaza functiile hepatice. Energia culorii galben ne ajuta sa gandim mai clar si ne stimuleaza interesul si curiozitatea. Este folosit in cromoterapie pentru a indeparta starile de stres si depresie.

Cromoterapia poate fi aplicata prin culoarea hainelor pe care le purtam sau nuanta si tonalitatea interiorului in care locuim, de aceea este foarte important sa fim atenti la culorile care ne inconjoara.

Metoda cea mai eficienta in cromoterapie implica folosirea unei lampi de cromoterapie. Lampa de aromoterapie poate fi orice lampa de mare putere utilizata de fotografi in laboratoarele foto. Respectiva lampa de cromoterapie este ermetic inchisa si la ea se pot atasa filtre colorate diferit in functie de necesitatile noastre. Cand o folosim, vom atasa la ea un anumit filtru din sticla colorata in functie de efectul pe care il dorim.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri