Setari Cookie-uri

Top 10: Cele mai bizare fobii

Fobiile nu mai sunt demult o necunoscuta pentru lumea medicala. In termeni de specialitate fobia ar putea fi definita ca stare permanenta de teama fata de diverse situatii, obiecte, activitati sau persoane. De multe ori insa aceasta teama poate trece de limita suportabilului, devenind un obstacol real. Exista fobii clasice, destul de cunoscute majoritatii, precum arahnofobia si exista fobii rare, care desi ar putea parea amuzante sau ciudate, sunt cat se poate de problematice.

6. Neofobia – teama de noutate


Este de obicei generata de aparitia lucrurilor noi, insa poate avea impact si la nivel senzitiv, odata cu inregistrarea unor senzatii, perceptii noi. In context generalizat se poate trasa o legatura intre persoanele conservatoare si aceast tip de fobie.

5. Gimnofobia – teama de nuditate


Reprezinta teama de a fi vazut gol si de a vedea alte persoane dezbracate, chiar si in situatiile in care acest lucru se considera normal. Se pare ca teama in cauza este intens corelata cu tulburarile sexuale. Se poate ca unele dintre femeile care nu accepta sa faca sex cu lumina aprinsa, sa aiba aceasta fobie...

4. Ergasiofobia – teama de munca


O fobie care pare sa afecteze din ce in ce mai multe persoane este teama de munca. Din punct de vedere medical, aceasta fobie chiar exista, reprezentand conditia psihologica a multor oameni. De altfel, se pare ca aceasta teama reprezinta un simptom pentru alte boli mintale mai grave.

3. Coulrofobia – teama de clovni


Desi nu reprezinta un lucru neobisnuit in cazul copiilor, s-a dovedit ca aceasta fobie poate afecta si adolescentii sau adultii. De cele mai multe ori adultii nu admit o potentiala aversiune fata de clovni, fiind perfect constienti ca este ceva irational.

2. Cromofobia – teama de culori


Oamenii care sufera de cromofobie sunt nevoiti sa stea departe de tot ceea ce este colorat, pentru ca ii ingrozeste. Cam greu intr-o lume multicolora...

1. Itifalofobia – teama de… erectie!


Desi pare de necrezut, aceasta fobie face tot mai multe “victime” in fiecare an. Oamenii devin din ce in ce mai agitati la vederea unui penis in erectie, iar acest lucru poate avea urmari grave in viata personala. Se manifesta si la barbati si la femei. Oare?


Sursa: Yuppy.ro

Citeste articole asemanatoare pe Yuppy:

Boala sarutului: mononucleoza

Metoda de stimulare a memoriei, descoperita accidental

Cele mai periculoase mancaruri
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.