Setari Cookie-uri

Ticurile

Ticurile reprezinta contractii rapide, repetate, involuntare are unui grup muscular, rezultand o miscare (cunoscut ca tic motor) sau un sunet (un tic vocal). Majoritatea ticurilor sunt usoare, foarte rare, greu de perceput, insa in unele cazuri pot fi frecvente si destul de severe.

O atitudine corecta este aceea de a ignora, cel putin pentru inceput, ticurile. Cu cat li se acorda mai multa atentie cu atat lucrurile se vor inrautati. Este foarte important pentru parintii copiilor cu ticuri sa nu puna o presiunea prea mare asupra lor pentru a-si retine acest gen de manifestari, intrucat stresul creat poate agrava ticul. De obicei, un tic ignorat la inceput v-a disparea relativ repede din comportamentul copilului.

O buna terapie de combatere a ticurilor o reprezinta detasarea din mediul generator de stres, prin plimbari, vacante, concedii, eliminarea insecuritatii, combaterea altor tulburari afective etc. In cazurile severe, care interfereaza cu activitatile cotidiene, poate fi necesara tratament medicamentos sau psihologic.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.