Setari Cookie-uri

Limbajul ascuns al minciunii

Toti oamenii mint la un moment dat, nu exista sinceritate absoluta. Motivele minciunii si gravitatea ascunderii adevarului sunt cele care fac dintr-o minciuna banala ceva cu adevarat grav.

Toti oamenii mint la un moment dat, nu exista sinceritate absoluta. Motivele minciunii si gravitatea ascunderii adevarului sunt cele care fac dintr-o minciuna banala ceva cu adevarat grav.

De ce mint oamenii?

Motivele sunt extrem de numeroase. Unele minciuni sunt bune, ca de exemplu: o greseala mica pe care chiar nu a vrut sa o faca dar care te-ar rani, mai bine sa nu o stii, caci adevarul nu e cel pe care l-ai interpreta tu, acea minciuna “protectoare”. Altii mint sa para altceva decat ceea ce sunt, sau ca sa fie mai respectati, ca sa castige ceva, ca sa ii faca probleme altuia. Alte persoane uneori chiar cred in minciunile pe care le spun, altii o fac cu zambetul pe buze si privindu-te in ochi... Practic fiecare micniuna are motivul ei propriu si maniera in care este spusa depinde de fiecare om in parte.

Si totusi, cum recunoastem un om cand minte?

Citește și:

Pentru cei care nu au abilitati psihologice si nici cunostinte de acest gen suficiente, asa cum este cazul majoritatii oamenilor, corpul are un “limbaj” in cazul minciunii. Este adevarat ca pentru fiecare om acest “limbaj” are caracteristicile lui, insa totusi exista cateva “secrete” generale care se intalnesc la majoritatea oamenilor cand mint.

Iata cum am putea recunoaste un om cand minte:

- Expresia fetei este un pic fortata, nu este naturala. De asemenea miscarile mainilor, bratelor si expresivitatea sunt controlate si, daca privim atent, putem observa aceste aspecte
- De cele mai multe ori persoana care minte nu se uita in ochii celeilalte persoane si isi schimba usor pozitia corpului care nu mai este fata in fata.
- Nonconcordanta gesturilor cu intelesul cuvintelor tradeaza de asemenea minciuna. Spre exemplu daca cineva sustine o parere, dar e crispat, probabil ca minte si are alte interese ascunse. Daca spune ca totul este in regula si are un zambet fortat si fata “neagra de suparare” cu siguranta nu spune adevarul.
- Daca are ticuri, atunci cand minte o persoana accentueaza aceste miscari, spre exemplu isi atinge mai des nasul sau se scarpina sau isi framanta mainile, isi musca buzele etc.
- In mod inconstient, persoana care minte tinde sa interpuna un obiect intre ea si cealalta persoana : ceasca de cafea, un obiect cu care se joaca nervos etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.