Setari Cookie-uri

Limbajul ascuns al minciunii

Toti oamenii mint la un moment dat, nu exista sinceritate absoluta. Motivele minciunii si gravitatea ascunderii adevarului sunt cele care fac dintr-o minciuna banala ceva cu adevarat grav.

- In general vinovatul se apara si inocentul devine ofensiv
- Expresiile fetei vor fi controlate. Cum va dati seama? De exemplu cand rade fortat, expresia fetei se concentreaza la nivelul gurii, insa daca ar rade cu adevarat toti muschii mimicii ar fi implicati (si in general pentru expresiile fetei adevarate sunt implicati toti muschii mimicii).
- Adesea pentru a nu fi prinsi cu minciuna persoanele in culpa apeleaza la umor sau incerca sa minta folosindu-se de umor. Spre exemplu daca persoana este intrebata ceva si nu vrea sa raspunda cu adevarul poate raspunde ironic. Uneori chiar raspunsul ironic poate fi adevarul: “De ce ai venit asa tarziu?” – “Am fost cu baietii la agatat, ha-ha!”
- Daca schimbi subiectul minciunii, brusc mincinosul te urmeaza si se observa relaxarea si usurarea pe fata sa
- In general cel care spune o minciuna adauga multe detalii pentru a fi cat mai convingator in cele spuse
- Mincinosii abordeaza un ton al comunicarii cu putine fluctuatii de intonare. Chiar daca vorbesc tare si repede, parca infocati de ceea ce spun, vor ramane cam pe acelasi ton in tot timpul cat vorbesc acea minciuna.
- Mincinosul incearca sa para mai apropiat, te ia in brate te bate pe umar etc.
Citește și:

Desigur ca nu putem invinui neaparat pe cineva ca minte daca manifesta unele din semnele de mai sus, caci acestea trebuie obligatoriu corelate cu comportamentul general al acelei persoane. Dar adesea aceste gesturi sunt general valabile.

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.