Setari Cookie-uri

Slabeste sanatos: 5 retete dietetice pentru cina

Unii sustin ca nu ar fi bine sa mananci seara, altii ca dupa ora 15 este indicat sa nu mai maninci nimic daca vrei sa slabesti, dar nutritionistii considera ca cina are rostul ei.

Unii sustin ca nu ar fi bine sa mananci seara, altii ca dupa ora 15 este indicat sa nu mai mananci nimic daca vrei sa slabesti, dar nutritionistii considera ca cina are rostul ei.

retete de slabire pentru cina

Masa de seara are rolul de a asigura un somn linistit, de a oferi organismului o serie de nutrienti de care are nevoie pentru intregirea aportului zilnic, dar si pentru consolidarea memoriei si totodata cina previne aparitia unor tulburari psihice si comportamentale.

Ce trebuie sa stii despre cina?



Cina trebuie luata cu cel putin doua ore inainte de culcare. Astazi este destul de usor de urmat aceasta regula pentru ca majoritatea persoanelor adorm dupa ora 22:00.


Cina trebuie sa contina nutrienti buni pentru creier, dar linistitori. Aceasta pentru ca, inainte de culcare, creierul face un mic rezumat al zilei. Daca ati invatat in ziua respectiva sau ati avut experiente din care ar trebui sa invatati ceva, creierul inregistreaza toate acestea in acel rezumat dinainte de a adormi si totodata descarca acumularile emotionale, tensiunile psihice prin intermediul viselor.


Cina este responsabila pentru prevenirea unor tulburari psihice:

- previne depresia;

- previne tulburarile comportamentului alimentar precum bulimia sau anorexia, previne depresia;

- previne formarea obiceiului de a manca in timpul noptii, ceea ce va perturba somnul, odihna si toate rolurile acesteia in organism;

- previne aparitia afectiunilor gastrointestinale;


Va propunem in acest articol 5 retete sanatoase pentru cina, retete care va ajuta sa slabiti si sa va mentineti silueta.

5 Alternative dietetice pentru cina care te slabesc


O cina cu lactate



Este indicata mai ales femeilor care fac usor hipocalcemie, atat pe fondul hormonilor sexuali feminini cat si din cauza sangerarilor menstruale. O cina cu lactate este sanatoasa, nu contine multe calorii si totodata nu este energizanta, astfel incat puteti avea un somn linistit.


La cina cu lactate puteti consuma:

- cateva felii de branza cu crutoate;

- un bol mic de branza dulce amestecata cu o lingura de smantana si cu marar tocat marunt – puteti adauga crutoane;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.