Setari Cookie-uri

Slabeste sanatos: 5 retete dietetice pentru cina

Unii sustin ca nu ar fi bine sa mananci seara, altii ca dupa ora 15 este indicat sa nu mai maninci nimic daca vrei sa slabesti, dar nutritionistii considera ca cina are rostul ei.

- un pahar de iaurt simplu poate fi suficient pentru cina;

- se bea un ceai cald de tei cu sunatoare, indulcit cu miere;

Cina cu legume neacide



La cina stomacul trebuie sa primeasca alimente care il “linistesc”, asadar se recomanda evitrea alimentelor foarte acide. In cazul legumelor, este indicat sa evitati varza, broccoli, ridichia, gulia sau alte legume din familia cruciferelor. Ceapa, desi este considerata o leguma acida, face exceptie de la regula pentru ca aceasta legume este de fapt un somnifer natural.


O salata de legume poate fi foarte sanatoasa, ajuta la slabire si reprezinta o alternativa excelenta pentru cina. Puteti face aceasta salata cu morcovi, marar si/sau patrunjel, porumb, mazare, pastai, castravete, salata verde, puteti adauga branza sau ton, zeama de lamaie in loc de otet si cel mult o lingura de ulei. De preferat este sa nu puneti deloc ulei la salata.

Cina cu masa lichida



O alta alternativa sanatoasa pentru cina este supa de legume. Puteti face si supa de pui. Este foarte hranitoare, hidrateaza, “linisteste” stomacul si nu tulbura somnul. Un bol de supa este suficient pentru cina.

Cina cu peste



Pestele este indicat la cina. Desi este carne, totusi pestele se digera atat de usor, incat poate fi consumat fara probleme. Se considera ca un om nu poate consuma la o masa atat de mult peste cat sa ii faca rau. Pestele poate fi pregatit la gratarul cu aburi (pe aragaz), la cuptor sau prin fierbere. Evitati conservele, pestele afumat si pestele prajit. Puteti consuma totusi peste deshidratat, dar cel din comert contine aditivi toxici, asadar... mai bine renuntati la aceasta optiune daca pestele nu este deshidratat acasa in aparatul de deshidratare.

Cina cu desert



Un desert dietetic poate fi o prajitura din faina integrala, folosind mierea ca indulcitor in locul zaharului. Se foloseste numarul minim de oua si doar apa sau doar lapte, evitand uleiul, margarina sau untul. Puteti face astfel un blat subtire din faina integrala, peste care puteti pune nuci, pere, pepene, mango, avocado si alte fructe neacide (nu citrice) sau pur si implu puteti prepara saratele. Nu folositi decat faina integrala si cel mult un pliculet de praf de copt. Inlocuiti produsele din reteta cu produse naturale: faina alba cu faina integrala, zaharul cu mierea, zaharul vanilat sau aromele artificiale le excludeti (puteti folosi nuca de cocos), inlocuiti laptele praf cu lapte natural, untul sau margarina cu uleiul de masline etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.