La dieta: 5 moduri dietetice de a gati carnea de pui

La dieta: 5 moduri dietetice de a gati carnea de pui
Kudika
26 Octombrie 2011

Va propunem cateva retete dietetice cu pui absolut delicioase pentru cele aflate la dieta.

Atunci cand vorbim despre preparate dietetice numai bune pentru dieta majoritatea oamenilor se gandesc la preparate fade, lipsite de gust, asadar o alimentatie sanatoasa devine un calvar.

Partea buna a lucrurilor este ca mancarea sanatoasa este foarte gustoasa, trebuie doar sa invatam sa o gatim. Mai mult decat atat, macarea sanatoasa se gateste la fel de usor ca si preparatele prajite sau nesanatoase, uneori chiar mai usor si mai rapid.

Pieptul de pui este adesea ocolit fiind considerat fara gust. Tocmai de aceea ne-am propus astazi sa va oferim cateva modalitati in care puteti gati puiul astfel incat sa obtineti preparate gusoase si sanatoase!

La dieta: 5 moduri dietetice de a gati carnea de pui

clatite cu pui si branza

Gratar de pui cu salata si portocala

Se recomanda aripioarele de pui si pulpele. Se spala bine, se freaca cu sare si condimente (este recomandat sa folositi condimente din frunze uscate si nu concentrate) si se pun bucatile de pui pe gratar cu aburi (cel care se pune pe aragaz, fiind considerat singurul gratar sanatos).

Se prepara separat o salata din:

- 5 frunze de salata verde taiate cuburi;

- Patru linguri de boabe de porumb;

- Trei linguri de boabe de mazare fierte;

- O lingurita rasa de coaja de portocala rasa (prin razatoarea fina);

- Felii de portocala taiate cuburi;

Se adauga o lingura de ulei de masline si condimente la salata, sare dupa gust.

Se serveste cu puiul la gratar – fierbinte.

Clatite cu piept de pui si branza dulce

Se prepara intai clatitele. Se amesteca: trei oua cu tot cu gabenus si patru linguri de zahar, dupa gust. Ouale se bat la mixer. Se continua amestecarea oualelor cu mixerul si se adauga o jumatate de litru de lapte, apoi se adauga treptat faina amestecand continuu. Se obtine o pasta pufoasa cu care se vor face clatitele. Sugeram sa adaugati si un varf de lingurita de sare si sa folositi faina integrala. Puteti face o cantitate mai mare in functie de cate clatite doriti sa preparati.

In timp ce preparati clatitele puneti separat la fiert o oala cu piept de pui dezosat. Dupa ce a fiert puiul se da prin masina de tocat, odata cu branza (sau puteti sfaramita branza separat). Se adauga si un ou batut bine la un castron de compozitie si un varf de lingurita de sare. Puteti amesteca preparatul cu ciuperci tocate sau marar tocat marunt, dupa gust. Nu se recomanda sa adaugati ceapa sau alte condimente. Pentru a obtine totusi un preparat bun pentru desert recomandam sa amestecati oul cu trei linguri rase de zahar, apoi sa il amestecati cu restul compozitiei dintr-un castron (mic-mediu, cu volum de aprozimativ jumatate de litru pentru a intelege mai bine cantitatea).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri