Setari Cookie-uri

La dieta: 5 moduri dietetice de a gati carnea de pui

Va propunem cateva retete dietetice cu pui absolut delicioase pentru cele aflate la dieta.

Se fac apoi clatitele infasurand compozitia cu pui si branza. Se baga la cuptor in tava unsa cu putin ulei pentru a metnine clatitele fragede.

Clatitele obtinute se pot orna cu zahar pudra sau fructe.

Ostropel de pui



Este o reteta foarte simpla. Se pune intr-un ceaun cinci rosii mari fara coaja tocate foarte marunt si o ceasca de apa. Se adauga doi catei de usturoi tocati marunt si sare dupa gust. Se pune la fiert puiul, recomandat este sa folositi piept de pui si/sau pulpe. Se lasa la fiert la foc mic acoperind ceaunul cu capac. Se serveste cald, cu mamaliga.

Puteti asorta o garnitura de legume fierte. Nu recomandam combinarea cartofilor sau a orezului cu carne.

Vin si pui pe sticla la cuptor



Iata inca o reteta foarte usoara. Aveti nevoie de o sticla de vin alb. Noi va recomandam vin de tara, acrisor, acel vin care nu este foarte bun de baut, dar este foarte gustos pentru mancare.

Se umple pe jumatate o sticla de jumatate de litru (din sticla) cu vin alb. Se alege o tava potrivita, inalta (sau cratita) in care se aseaza sticla. Se pun in cratita cinci rosii fara coaja tocate marunt, o capatana de usutoi taiat mic, doua cesti de vin alv si cateva felii de lamaie. Se ia puiul intreg, se spala, se freaca bine cu sare si piper alb. Se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc si in adancitura se introduce o felie dintr-un catel de usturoi. Se unge puiul cu cuptin ulei si se adauga alte condimente dupa gust.

Se baga la cuptor la foc mic si se serveste cald.

Salata usoara cu pui



salata cu pui si branza

Aveti nevoie de piept de pui la gratar taiat cuburi.

Preparati apoi salata astfel:


- cinci frunze de salata verde taiata mic;

- patru linguri de boabe de porumb,

- patru felii de branza de vaca taiate cuburi;

- o ceapa, de preferat ceapa verde cateva frunze;

- doua rosii medii;

- un castravete;

- sare si piper dupa gust.


Se adauga puiul, se pune o lingura de ulei de masline extravirgin si se serveste rece. Se recomanda sa folositi doua linguri de zeama de lamaie.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.