Setari Cookie-uri

5 Retete dietetice pentru Sarbatori

Zilele de Sarbatoare se apropie si gandul la mesele imbelsugate dupa lungul post ne binedispune. Insa cum putem sa ne bucuram de preparate delicioase si totodata sa ne mentinem sanatatea si silueta?

Nutritionistii recomanda sa evitati excesele alimentare in aceasta perioada, iar noi va venim in ajutor cu cateva idei de retete delicioase, numai bune pentru mesele de sarbatoare, retele care folosesc alimente sanatoase si sarace in calorii.

5 retete dietetice pentru masa de Sarbatori

Mai sunt cateva zile pentru cumparaturi, asadar inca este timp sa hotarati preparatele pentru zilele de Pasti.

Antreuri dietetice cu branza si busuioc

Aveti nevoie de rosii, branza de vaca (chiar cas), cateva frunze de busuioc proaspat si ceapa verde. Se taie toate ingredientele marunt-marunt si se amesteca pana se obtine o pasta. Se pune amestecul obtinut pe felii de bagheta. Se serveste rece.

Puteti asorta cu masline si ciuperci umplute cu branza, preparate la cuptor.

Gratar de pui cu sos picant dietetic

Puteti folosi pentru gratar pulpe, aripioare sau piept de pui (carnea de miel este mia grasa). Daca doriti ca preparatul sa aiba mai putine calorii, va recomandam pieptul de pui. In cazul pulpelor este recomandat sa eliminati pielea (contine mult colesterol).

Citește și:

In cazul aripioarelor nu puteti elimina pielea, de aceea trebuie sa stiti ca sunt cele mai calorice si au un continut mai mare de colesterol.

Carnea se prepara doar cu condimente uscate, sare si piper. Noi va recomandam cimbru, usturoi si piper alb. NU se va folosi ulei. Este de preferat gratarul cu aburi, este cel mai sanatos.

Foto1@Shutterstock.com; Foto2@sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.