Zilele de Sarbatoare se apropie si gandul la mesele imbelsugate dupa lungul post ne binedispune. Insa cum putem sa ne bucuram de preparate delicioase si totodata sa ne mentinem sanatatea si silueta?
Sosul picant – ingrediente:
- un ardei rosu iute tocat marunt-marunt;
- o lingurita de marar proaspat tocat marunt;
- o jumatate de lingurita de sare;
- o lingura de sana;
- 2 catei mari de usturoi, pisati;
- o lingura de ulei;
- piper negru macinat dupa gust;
- daca vi se pare prea dens sosul, puteti pune o o rosie mica, zemoasa, taiata marunt;
Se amesteca ingredientele si se pune in recipientul pentru sos. Gratarul se serveste aburind.
Este indicat sa nu asortati cartofi, alimentele bogate in carbohidrati nu ar trebui consumate alaturi de alimentele proteice.
Somon cu sos de iaurt
Se taie somonul rondele, se spala si se sterg feliile. Se condimenteaza apoi cu sare, piper, multa zeama de lamaie si cateva linguri de vin alb. Se pun feliile de somon la frigider si se lasa 30 de minute pe fiecare parte.
Intre timp se prepara sosul de iaurt astfel: se pun intr-un castron cateva de iaurt cremos linguri (in functie de cantitatea pe care doriti sa o obtineti), de preferabil iaurt natural sau sana. Se adauga piper si o lingura de zeama de lamaie.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Fursecuri de Crăciun: Rețete rapide pentru prăjiturele festive și delicioase
- Mâncăruri de Crăciun - Sărbători alături de cei dragi savurând preparate de Crăciun cu aromă de drag și dragoste d-acasă
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
Se scoate pestele de la frigider si se prepara la gratar. Cand este gata se aseaza in farfurie, se pune sosul si se presara catvea fire de marar.
Foto@Sxc.hu