Setari Cookie-uri

Pregatiri SANATOASE: 6 retete dietetice pentru Masa de CRACIUN

Vrei sa impresionezi invitatii, dar totodata sa mananci sanatos si sa iti pastrezi silueta? Daca nu esti pasionata de mancarurile complicate, cu multa carne si mult zahar si preferi un meniu ceva mai usor, dar totusi special pentru masa de Craciun, urmareste propunerile noastre. Iti prezentam un festin vegetarian, colorat si sanatos.

Tort cu crema de dulce de leche si fistic

tarta retete craciun

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu crema de dulce de leche si fistic:

Primul blat:

200 grame faina
80 grame unt 82% grasime (la temperatura camerei)
3 lingurite (mici de cafea) praf de copt
1 lingurita (mica de cafea) sare roz de Himalaya
180 grame zahar alb sau brun
1 plic zahar vanilat de Bourbon
1 baton de vanilie (miezul)
4 oua
125 ml iaurt grecesc 10% grasime
2 linguri fulgi de cocos
3 linguri merisoare uscate
1 lingura ciocolata alba rasa

Al doilea blat:

aceleasi ingrediente folosite ca si la primul, mai putin ultimele trei (fulgi de cocos, merisoare, ciocolata alba rasa) pe care le veti inlocui cu:
30 grame fulgi de migdale
30 grame nuci macinate

Ingrediente pentru crema/ glazura:

- 300 grame lapte condensat;
- 200 grame ciocolata alba;
- 1 lingura zahar vanilizat (optional);
- batonul de vanilie ramas de la blat, fiert in crema;
- 300 grame branza de vaci pentru cheesecake;
- 80 grame fistic maruntit;
- 40 grame ciocolata alba rasa.

Citește și:

Mod de pregatire Tort cu crema de dulce de leche si fistic:

Dupa cum va spuneam, este bine sa pregatiti tortul inainte cu o zi de eveniment.
Asadar, pregatiti ingredientele sa le aveti la indemana, boluri, mixerul si toate ustensilele necesare. Blaturile se fac separat atat de dragul prudentei de a face un blat bine facut dar si pentru ca difera o parte din ingredientele celor doua blaturi. La final felia va contine o simetrie de culori de o eleganta regala...
Intr-unul din boluri amestecati cu mixerul galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, miezul batonului de vanilie si untul pana se incorporeaza bine. Separat cerneti faina in bol, adaugati praful de copt, sarea pe care le amestecati apoi cu ouale si zaharul. Completati cu iaurtul si continuati omogenizarea. Puneti fulgii de cocos, merisoarele in prealabil spalate si uscate cu servetul de bucatarie si mixati inca un minut.[...]

Citește și:

Citeste continuarea in articolul sursa: Retete de preparate usoare pentru Masa de Craciu in Suplimentul de retete culinare Garbo

O reteta oferita de blogul culinariadaciana.blogspot.ro

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.