Laptele vegetal reprezinta o alternativa foarte buna pentru cei care tin post, pentru vegetarieni sau cei care tin dieta si vor sa reduca serios cantitatea de grasimi si zaharuri din alimentatie.
Reteta lapte de susan
Pentru aceasta reteta lasati susanul si curmalele la hidratat in frigider, peste noapte.
Ingrediente:
- O jumatate de cana seminte de susan alb;
- 10 curmale;
- Un litru de apa.
Se pun ingredientele la blender si laptele este gata. Puteti strecura laptele pentru o consistenta mai apoasa.
Reteta lapte de orez cu migdale
Ingrediente:
- O jumatate de cana de orez integral;
- O cana de migdale;
- 2-3 cani cu apa (in functie de cat de concentrat va doriti sa iasa laptele);
- O jumatate de lingurita de scortisoara pulbere.
Se da prin rasnita orezul pana se obtine o faina, iar migdalele se lasa la hidratat peste noapte. Se amesteca apoi toate ingredientele in blender si se poate adauga pentru indulcire o jumatate de ceasca de curmale, miere sau alt indulcitor