Setari Cookie-uri

Esti insarcinata? 16 cele mai frecvente simptome in sarcina

Sarcina te poate surprinde daca nu ai planuit-o si daca nu folosesti metode contraceptive cu gard mare de siguranta. Indoferent de dorintele pe care le ai privind sarcina respective, este important sa recunosti prezenta bebelusului in burtica ta inca din primele saptamani de cand acesta se dezvolta.

- Dureri in fosa inghinala stanga sau dreapta, iar atunci cand apare in dreapta poate fi usor confundata cu durerile din apendicita. De fapt, aceste dureri ingorzitoare pot fi date de sparegea corpului galben, care nu afecteaza sarcina, insa… este foarte dureroasa.

- Senzatia de oboseala – corpul tau aconsuma acum o mare parte din energia ta pentru a crea si dezvolta noua viata, astfel ca te simti din ce in ce mai obosita si iti doresti sa dormi mai mult. Aceasta stare astenica poate fi cauzata de sarcina.

- Senzatie de greata sau chiar voma – modificarile hormonale, precum si de volum ale uterului, pot da senzatia de greata sau chiar voma femeii. Este important ca de fiecare data cand aveti aceste simptome sa efectuati un test de sarcina inainte de a lua medicamente, antiemetice (antivomitive) fiindca acestea au efecte mutagene asupra copilului, micutul putand dezvolta malformatii congenital.

Citește și:

- Perturbari ale tranzitului digestive – puteti avea perioade de constipatie, meteorism, fara un motiv anume;

- Cresterea poftei de mancare – desi efortul tau fizic si intelectual nu s-a modificat, totusi simti nevoia sa mananci mult mai mult, ai mereu o senzatie de foame imperioasa care nu-ti da pace si poftele devin tot mai frecvente, parca regimul obisnuit nu te mai multumeste si simti nevoia sa diversifici hrana. Aceste simptome se datoreaza nevoii variate de nutrient de care mciutul in dezvoltare are nevoie, precum si consumului mare de energie pe care il cere sarcina. Cu toate ca mananci destul de mult, observi ca nu cresti foarte mult in greutate, ci doar putin;

- Usoara crestere in greutate, mai ales la nivelul burticii, dar cresterea volumului uterin se sesizeaza mai tarziu, in primele saptamani de sarcina aceste modificari de volum uterine nu pot fi inca depistate cu ochiul liber.

Citește și:

- Ameteli – consumul mare de energie si nevoia de odihna te pot determina sa ai ametel, fara a gasi o explicatie clara a acestor simptome;

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.