Setari Cookie-uri

Esti insarcinata? 16 cele mai frecvente simptome in sarcina

Sarcina te poate surprinde daca nu ai planuit-o si daca nu folosesti metode contraceptive cu gard mare de siguranta. Indoferent de dorintele pe care le ai privind sarcina respective, este important sa recunosti prezenta bebelusului in burtica ta inca din primele saptamani de cand acesta se dezvolta.

- Urinari frecvente – pentru ca uterul creste in dimensiuni, acesta apasa pe vezica urinara care nu se mai poate destined ca de obicei si nu mai poate stoca o catitate obisnuita de urina, astfel simti nevoia sa mergi mai des la toaleta, inclusiv noaptea;

- Indispozitia psihica – indispozitia psihica se datoreaza tot consumului energetic crescut, astfel ca daca nu te odihnesti mai mult vei sesiza ca randamentul la locul de munca scade considerabil;

- Sensibilitatea crescuta la miros si mancare – esti mult mai sensibila la mirosurile din jurul tau, dar si la imagini. De fapt, esti mult mai sensibila in general, mai emotive, mai miloasa decat de obicei, te pierzi mai repede si simti nevoia de mai multa protectie.

- Marirea sanilor si cresterea sensibilitatii acestora – sanii se maresc usor si devin mult mai sensibili, poate chiar nici sutienul nu il mai suporti uneori, si aceasta pentru ca glandele mamare incep sa devina active, isi maresc volumul si se pregatesc pentru perioada alaptarii ca urmeaza sa vina. Procesele sunt lente, astfel ca marirea sanilor si cresterea sensibilitatii acestora incep sa fie resimtite de femeia insarcinata inca din primele saptamani ale sarcinii.

Citește și:

- Epistaxis – sangerari nazale. Brusc ai hemoragii nasale repetate si nu stii care este motivul. Suspectezi o anemie, dar de fapt este de vina cresterea tensiunii arteriare si uscarea mucoasei nasale daotirta unor modificari hormonale care au rasunet si la acest nivel. Desigur, tot pe fondul cresterii tensiunii arteriale pot sa apara si edeme, picioarele ti se umfla mai des si le simti mai obosite;

- Dureri la nivelul mijlocului – coloanei lombare, acestea apar datorita unor elemente de suspendare ale uterului la acest nivel, iar prin marirea de volum aceste elemente de suspendare devin tensionate, trag usor de coloana si astfel apar durerile.

- Insomnia – multe tinere cred ca atunci cand sunt insarcinate o cantitate mai mare de energie este consumata, astfel ar trebui sa se simta epuizate si sa aiba stari de somnolenta mai tot timpul, ceea ce este adevarat. Insa in ciuda unor stari de epuizare care pot sa apara, unele femei insarcinate pot prezenta insomnie fie sub forma greutatii de a adormi, fie nu reusesc sa mai adoarma dupa o trezire in timpul noptii (spre exemplu pentru a merge la toaleta datorita urinarilor nocturne). Desigur, insomnia alterneaza cu perioadelede somnolenta. Aceasta insomnie apare ca reactie la stresul organin pe care sarcina il exercita asupra organismului.

Citește și:

Sursa: Kidz.ro

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.